Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 19.10.2022 | Μουσική

Εναρκτήρια συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για την επετειακή περίοδο των 80 χρόνων της

Η πανηγυρική έναρξη της νέας σεζόν που αφιερώνεται στα 80 χρόνια της Κ.Ο.Α. πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στις 20.30

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Κατά τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο συμπληρώνονται ογδόντα χρόνια από την ίδρυση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Σε αυτά τα ογδόντα χρόνια αδιάλειπτης μουσικής προσφοράς, η Κ.Ο.Α. ήταν και είναι ο κύριος συμφωνικός φορέας της χώρας, ταγμένος στην υπηρεσία των αριστουργημάτων του διεθνούς αλλά και ελληνικού συμφωνικού ρεπερτορίου. Με αυτό το πνεύμα, η εναρκτήρια συναυλία της σεζόν περιλαμβάνει ένα νέο έργο του διακεκριμένου συνθέτη, Δημήτρη Μηνακάκη, και δύο αγαπημένα ρομαντικά έργα των Μπρουχ και Τσαϊκόφσκι.
Στο επίκεντρο του προγράμματος, η ερμηνεία του διάσημου βιολονίστα Ντάνιελ Χόουπ, σολίστ στο Πρώτο Κοντσέρτο για βιολί του Μ. Μπρουχ, το οποίο ο βιολονίστας Γιόζεφ Γιόαχιμ είχε χαρακτηρίσει ως «το πιο πλούσιο και σαγηνευτικό» του 19ου αιώνα. Η βραδιά που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, ολοκληρώνεται με την Πέμπτη συμφωνία του Τσαϊκόφσκι που όπως σημείωνε ο ίδιος αναφέρεται «στην παραίτηση μπροστά στη μοίρα και στις ανεξιχνίαστες προθέσεις της». Διευθύνει, ο Λουκάς Καρυτινός. Η ερμηνεία της Πέμπτης Συμφωνίας αφιερώνεται στη μνήμη του Ουκρανού αρχιμουσικού Γιούρι Κερπατένκο, ο οποίος έπεσε αρνούμενος να συμμετάσχει στον εορτασμό των Ρώσων κατακτητών, διευθύνοντας έργα Τσαϊκόφσκι.
Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του British Council στην Ελλάδα.
Δείτε το πρόγραμμα της νέας επετειακής καλλιτεχνικής περιόδου της Κ.Ο.Α. εδώ: koa_program-2022-2023

Το πρόγραμμα της εναρκτήριας συναυλίας με μια ματιά:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ (γεν. 1951)
Διαδρομές για συμφωνική ορχήστρα (παραγγελία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών)
ΜΑΞ ΜΠΡΟΥΧ (1838–1920)
Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, έργο 26
ΠΙΟΤΡ ΙΛΙΤΣ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΥ (1840–1893)
Συμφωνία αρ. 5 σε μι ελάσσονα, έργο 64
ΣΟΛΙΣΤ
Ντάνιελ Χόουπ, βιολί
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Λουκάς Καρυτινός
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τιμές: 50€, 40€, 30€, 20€ και 15€ (εκπτωτικό)