H πλατφόρμα πολιτισμού του gov.gr beta

Ο Λεωνίδας Καβάκος στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Δημοσιεύτηκε: |

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η πρώτη επετειακή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» στο εξωτερικό, αφιερωμένη στην Ελλάδα και στον βρετανικό φιλελληνισμό, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Sir Simon Rattle με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο. Το δε πρόγραμμα περιλαμβάνει το Κοντσέρτο για Βιολί του Μπεργκ και τη Συμφωνία Νο 9 – «Η Μεγάλη Συμφωνία» του Σούμπερτ. Οι συντελεστές περιγράφουν τα έργα αυτά, ως μία «μουσική από την καρδιά» καθώς και μία «αιώρηση από τη βαθιά θλίψη στην απέραντη χαρά». Η συναυλία ξεκίνησε με την συμφωνική απόδοση του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου, προς τιμήν της Ελλάδας και της επετείου της Επανάστασης και του βρετανικού φιλελληνισμού. Η εκδήλωση αυτή μαγνητοσκοπήθηκε στον ναό του Αγίου Λουκά, με όλα τα προστατευτικά μέτρα που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας.

Η ΕΡΤ, χορηγός επικοινωνίας της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», μετέδωσε τη συναυλία σε παγκόσμια πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στο πλαίσιο ειδικής εκπομπής, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, σε πρόλογο του Αλέξης Κωστάλας.

Τη συναυλία στηρίζει η Εθνική Τράπεζα η οποία συμμετέχει, μαζί με τα 15 σημαντικότερα κοινωφελή Ιδρύματα της χώρας, στην Πρωτοβουλία 1821-2021*.

Παρουσιάζονται τα έργα: «Κοντσέρτο για βιολί» του Μπεργκ και «Συμφωνία Νο 9» (The Great) του Σούμπερτ. Προλογίζει ο Αλέξης Κωστάλας

Μπορείτε να δείτε τη συναυλία εδώ

Exit mobile version