Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Δημοσιεύτηκε: 27.01.2021 | Μουσική

Ο Λεωνίδας Καβάκος στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο, υπό τη διεύθυνση του σερ Σάιμον Ρατλ, μεταδίδεται on demand δωρεάν από το site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Η πρώτη επετειακή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» στο εξωτερικό, αφιερωμένη στην Ελλάδα και στον βρετανικό φιλελληνισμό, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Sir Simon Rattle με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο. Το δε πρόγραμμα περιλαμβάνει το Κοντσέρτο για Βιολί του Μπεργκ και τη Συμφωνία Νο 9 – «Η Μεγάλη Συμφωνία» του Σούμπερτ. Οι συντελεστές περιγράφουν τα έργα αυτά, ως μία «μουσική από την καρδιά» καθώς και μία «αιώρηση από τη βαθιά θλίψη στην απέραντη χαρά». Η συναυλία ξεκίνησε με την συμφωνική απόδοση του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου, προς τιμήν της Ελλάδας και της επετείου της Επανάστασης και του βρετανικού φιλελληνισμού. Η εκδήλωση αυτή μαγνητοσκοπήθηκε στον ναό του Αγίου Λουκά, με όλα τα προστατευτικά μέτρα που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας.

Η ΕΡΤ, χορηγός επικοινωνίας της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», μετέδωσε τη συναυλία σε παγκόσμια πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στο πλαίσιο ειδικής εκπομπής, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, σε πρόλογο του Αλέξης Κωστάλας.

Τη συναυλία στηρίζει η Εθνική Τράπεζα η οποία συμμετέχει, μαζί με τα 15 σημαντικότερα κοινωφελή Ιδρύματα της χώρας, στην Πρωτοβουλία 1821-2021*.

Παρουσιάζονται τα έργα: «Κοντσέρτο για βιολί» του Μπεργκ και «Συμφωνία Νο 9» (The Great) του Σούμπερτ. Προλογίζει ο Αλέξης Κωστάλας

Μπορείτε να δείτε τη συναυλία εδώ