Η πλατφόρμα πολιτισμού του

To 23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Δημοσιεύτηκε: 16.03.2021 | Εκδήλωση

Αυλαία για το online 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με υψηλό ποσοστό πληρότητας στις διαδικτυακές προβολές

Με 88% πληρότητα στις online προβολές και 20.150 εισιτήρια ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Συνολικά 50 ντοκιμαντέρ από ολόκληρο τον κόσμο προβλήθηκαν από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.

Το επόμενο ραντεβού του φεστιβάλ με το κοινό είναι από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου στο καλοκαιρινό και υβριδικό 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε φυσικούς χώρους και online. Μέχρι το καλοκαίρι, οι online προβολές συνεχίζονται με συναρπαστικά προγράμματα και εκπλήξεις.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Μυστικός Πράκτορας» της Μάιτε Αλμπέρντι

Το ντοκιμαντέρ Μυστικός Πράκτορας της Μάιτε Αλμπέρντι, το οποίο, όπως ανακοινώθηκε χθες, είναι ανάμεσα στις πέντε ταινίες τεκμηρίωσης που θα διεκδικήσουν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, απέσπασε το βραβείο κοινού Fischer του τμήματος Top Docs του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια συγκινητική και απροσδόκητη ιστορία με ήρωα τον 83χρονο «μυστικό πράκτορα» Σέρχιο που διεισδύει σε γηροκομείο ως τρόφιμος, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν περιστατικά κακομεταχείρισης.

Τα υπόλοιπα βραβεία του Φεστιβάλ θα δοθούν στο καλοκαιρινό 23ο ΦΝΘ, όπου θα προβληθούν τα τρία διαγωνιστικά τμήματα, αλλά και τα ελληνικά ντοκιμαντέρ. Επίσης, η Αγορά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021 και προγραμματίζονται δράσεις της και σε εξωτερικούς χώρους.