Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Daniele Gatti

Δημοσιεύτηκε: 13.02.2023 | Μουσική

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ορχήστρα Maggio Musicale Fiorentino και Daniele Gatti

Δύο βραδιές με δύο διαφορετικά προγράμματα και δύο κορυφαίους σολίστ. Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Μαρτίου | 20:30 | Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ορχήστρες που έχει συνδέσει το όνομά της με το παλαιότερο φεστιβάλ της Ιταλίας. Ένας μαέστρος-θρύλος με αξιοζήλευτη σταδιοδρομία σε σπουδαία λυρικά θέατρα και διάσημες συμφωνικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Η Ορχήστρα Φλωρεντινός Μουσικός Μάιος (Maggio Musicale Fiorentino) επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τον Ντανιέλε Γκάττι στο πόντιουμ, για δύο συναυλίες την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ. Στις εμφανίσεις της στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, θα πλαισιώσει δύο σολίστ με διεθνή διαπιστευτήρια: την πρώτη βραδιά (1/3), τον γερμανό πιανίστα Ρούντολφ Μπούχμπιντερ στο Τέταρτο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε σολ μείζονα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και τη δεύτερη (2/3), τον τσελίστα Αντόνιο Μενέσες από τη Βραζιλία, ο οποίος θα παρουσιάσει το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα αρ. 1 σε λα ελάσσονα του Καμίγ Σαιν-Σανς.

Το πρόγραμμα της πρώτης συναυλίας που εστιάζει αποκλειστικά στον Beethoven, περιλαμβάνει επίσης την Τέταρτη συμφωνία σε σι ύφεση μείζονα του μεγάλου γερμανού μουσουργού, ενώ στη δεύτερη, η οποία είναι αφιερωμένη σε γάλλους συνθέτες, θα ακουστούν το κοσμαγάπητο Boléro του Μωρίς Ραβέλ και η Παβάνα σε φα δίεση ελάσσονα, μία από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις του Γκαμπριέλ Φωρέ.

Η προπώληση άρχισε.

 

Τιμές εισιτηρίων

14 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 21 € ● 33 € ●

45 € ● 55 € ● 65 € ● 75 €