Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Ντινάρα Αλίεβα

Δημοσιεύτηκε: 10.02.2022 | Μουσική

Ακυρώνεται το Γκαλά Όπερας με την Ντινάρα Αλίεβα και τον Δημήτρη Πλατανιά

Το γκαλά όπερας που ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη 3 Μαρτίου ακυρώνεται λόγω της επικαιρότητας σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Είναι μια αναγνωρισμένη σολίστ του Θεάτρου Μπολσόι με μεγάλη διεθνή καριέρα, που βραβεύτηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό «Grand Prix Maria Callas»-Όπερα στην αρχή της καλλιτεχνικής της πορείας. Μια σοπράνο από το Αζερμπαϊτζάν που φημίζεται για τη βαθιά εκφραστικότητά της και τη σπάνια λυρικοδραματική χροιά της φωνής της. Η Ντινάρα Αλίεβα, μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη συναυλία της στο Μέγαρο το 2017, επιστρέφει στην Αθήνα για να μοιραστεί τη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης με τον Δημήτρη Πλατανιά, έναν από τους πλέον καταξιωμένους τραγουδιστές μας, ο οποίος, χάρη στην εντυπωσιακή δύναμη των ερμηνειών του, έχει διαπρέψει στο εξωτερικό εκπροσωπώντας επάξια τη νέα γενιά των ελλήνων βαρυτόνων στα λυρικά θέατρα του κόσμου.

Δημήτρης Πλατανιάς

Δύο διακεκριμένοι ερμηνευτές σε ένα γκαλά όπερας με τα ωραιότερα αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες των Βέρντι, Πουτσίνι, Λεονκαβάλο και Μασκάνι. Μαζί τους, οι έμπειροι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τον καταξιωμένο μαέστρο Μίλτο Λογιάδη.

Η εμφάνιση της Ντινάρα Αλίεβα και του Δημήτρη Πλατανιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εντάσσεται στο πλαίσιο τoυ κύκλου Μεγάλοι Ερμηνευτές.

Η προπώληση για το γκαλά όπερας έχει αρχίσει!

Μίλτος Λογιάδης

Το πρόγραμμα

Το πρώτο μέρος του γκαλά αποτελείται από αποσπάσματα από όπερες των Βέρντι (1813-1901), Πουτσίνι (1858-1924) και Λεονκαβάλο (1857-1919). Ο Δημήτρης Πλατανιάς ανοίγει τη βραδιά με τη χαρακτηριστική άρια του Ρενάτο «Eri tu che macchiavi quell’anima» («Εσύ που χάδι για τούτη την ψυχή ήσουν») από τον «Χορό μεταμφιεσμένων» του Βέρντι, ενώ η Ντινάρα Αλίεβα θα ερμηνεύσει την άρια «Vissi d’arte» [«Έζησα για την τέχνη»] από την «Τόσκα» του Πουτσίνι, μία από τις πιο συγκινητικές δημιουργίες που έχουν γραφτεί για τη φωνή της σοπράνο στην ιστορία του ιταλικού μελοδράματος. Θα ακουστούν επίσης χαρακτηριστικά σόλο και ντουέτα από τους «Παλιάτσους» του Λεονκαβάλο.

Στη δεύτερη ενότητα της βραδιάς, το κοινό θα απολαύσει τους δύο αγαπημένους λυρικούς ερμηνευτές σε δημοφιλείς άριες από τη «Λουίζα Μίλλερ» και τη «Δύναμη του πεπρωμένου» του Βέρντι αλλά και σε ένα δραματικό ντουέτο από τον «Τροβατόρε», επίσης του Βέρντι.

Το πρόγραμμα του γκαλά όπερας της Ντινάρα Αλίεβα και του Δημήτρη Πλατανιά στο Μέγαρο συμπληρώνεται από τρία ορχηστρικά που θα ερμηνεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, πάντα υπό τον Μίλτο Λογιάδη: τις Εισαγωγές από τον «Σικελικό εσπερινό» και τη «Λουίζα Μίλλερ» του Βέρντι καθώς και το Intermezzo από τον «Φίλο Φριτς» του βεριστή Πιέτρο Μασκάνι (1863-1945).