Η πλατφόρμα πολιτισμού του

ΜεῙΖοΝ Ensemble

Δημοσιεύτηκε: 18.04.2024 | Εκδήλωση

ΜεĪΖοΝ Ensemble | 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Την Κυριακή των Βαΐων, 28 Απριλίου 2024, στις 19.30, στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜεĪΖοΝ Ensemble παρουσιάζει a cappella έργα στο πνεύμα των ημερών των Άντριαν Βίλαερτ, Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Άρβο Παιρτ, Κώστα Κλάββα, Γιάννη Φιλόπουλου, Πολυκράτη κ.ά.

Το ΜεĪΖοΝ Ensemble έχει δώσει σημαντικές εμφανίσεις σε Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης και αλλού, με πολλές πρώτες εκτελέσεις χορωδιακών έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Μουσική διεύθυνση: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

 

ΠΑΛΑΙΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το ιστορικό νεοκλασικό κτίριο στον αριθμό 10 της Σοφοκλέους αποτέλεσε την πέμπτη κατά σειρά στέγη του Χρηματιστηρίου Αθηνών από το 1934 έως το 2007 συνιστώντας για 73 χρόνια το επίκεντρο της οικονομικής ζωής του τόπου. Το Χρηματιστήριο ξεκίνησε τη λειτουργία του στο κτίριο της Σοφοκλέους στις 19 Δεκεμβρίου 1934 έπειτα από συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα, η οποία υπογράφηκε το 1928. Είναι έργο του Νικόλαου Ζουμπουλίδη (1888-1969), που διετέλεσε πολλά χρόνια επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας. Γεννημένος στη Σινασό της Καππαδοκίας, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Κωνσταντινούπολης και συνέχισε τις σπουδές του στο Βερολίνο, όπου εργάστηκε στο γραφείο του περίφημου αρχιτέκτονα Λ. Χόφμαν. Το 1915 εγκαθίσταται οριστικά στην Ελλάδα και δύο χρόνια αργότερα διορίζεται στην τράπεζα ως βοηθός του Αριστείδη Μπαλάνου, μέσω του οποίου αγάπησε την αρχαιολογία. Στοιχεία της αρχιτεκτονικής της αρχαίας Ελλάδας κυριαρχούν στο μέγαρο της οδού Σοφοκλέους, κυρίως στη μνημειακή είσοδο, με τις μαρμάρινες σκάλες και τις εντυπωσιακές κολόνες που στηρίζουν το λιτό αέτωμα. Στο εσωτερικό, ενδιαφέρον παρουσιάζει η φατνωματική οροφή που είναι κατασκευασμένη από ενισχυμένο τσιμέντο καθώς και το εντυπωσιακό βιτρό με παράσταση της διαμάχης της θεάς Αθηνάς και του θεού Ποσειδώνα για την Αθήνα.

Διεύθυνση: Σοφοκλέους 8-10, Αθήνα