Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Shana Moulton. Still from Meta/Physical Therapy. 2023–24. Οκτακάναλο βίντεο ανάλυσης 4Κ (χρώμα, ήχος, κυμαινόμενη διάρκεια), MDF, βινύλιο, καθίσματα, αυλαία, αντικείμενα και αυτοκόλλητα παραθύρων, παραχώρηση της καλλιτέχνιδας, της Galerie Crèvecœur και της Galerie Gregor Staiger. © 2024 Shana Moulton

Δημοσιεύτηκε: 28.02.2024 | Μουσεία

Τέχνη σε όσμωση και κίνηση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης

Οι εικαστικές και οι παραστατικές τέχνες συναντιούνται και συλλειτουργούν στο Marie-Josée and Henry Kravis Studio, τον ειδικό χώρο του Museum of Modern Art της Νέας Υόρκης. Και το 2024, το εμβληματικό μουσείο της αμερικανικής μητρόπολης αξιοποιεί τον ειδικό χώρο στον τέταρτο όροφό του για να φιλοξενήσει, πλάι στα εκθέματα, ζωντανές, αλλά και πειραματικές, παραστάσεις και δρώμενα, από τις αρχές έως το τέλος του 2024.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Ήχος, εικόνα, βίντεο και κίνηση συνυπάρχουν με τις συλλογές του Μουσείου σε ένα πλούσιο και εκτεταμένο πρόγραμμα. Από την προβολή του έργου Martin Beck: Last Night, της κινηματογράφησης του ιδιωτικού πάρτυ του φημισμένου dj David Mancuso το 1984 έως τη ρετροσπεκτίβα Good Night Good Morning της Joan Jones, της καλλιτέχνιδας που συνδύαζε στην τέχνη της το εικαστικό με το παραστατικό. Και από την εικαστική εγκατάσταση των 15 ηχητικών γλυπτών της Nour Mobarak, που τραγουδούν χάρη σε ενσωματωμένα σε αυτά ηχεία την όπερα La Dafne του 1598- εγκατάσταση που φιλοξενήθηκε πέρυσι και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έως τη δημιουργία Meta/Physical Therapy της Shana Moulton, που συνδυάζει παράσταση, βίντεο και γλυπτική για να αναδείξει την απεραντοσύνη, αλλά και την κοινοτοπία της καθημερινής ζωής.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης, το ΜοMA, πρωτοπορεί και πάλι. Ανοίγοντας νέους δρόμους για τον καινοτόμο πειραματισμό των δημιουργών. Και αναδεικνύοντας την ολότητα της Τέχνης, καταλύοντας αρμονικά τα όρια μεταξύ των κλάδων της και ανακατευθύνοντάς τους σε δημιουργική όσμωση.