Η πλατφόρμα πολιτισμού του

London Philharmonic Orchestra, Christian Tetzlaff. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 23/02/2024

Δημοσιεύτηκε: 27.02.2024 | Μουσική

Ο Διονύσης Γραμμένος εντυπωσίασε στο πόντιουμ της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου

Ο βιρτουόζος βιολονίστας Christian Tetzlaff και ο μαέστρος Διονύσης Γραμμένος σήκωσαν επάξια το βάρος της χθεσινής προγραμματισμένης sold out συναυλίας με την Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου, όταν κλήθησαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να διευθύνουν λόγω ξαφνικής ασθένειας της Karina Canellakis, η οποία δεν μπόρεσε τελικά να ανέβει στο πόντιουμ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Οι δύο καλλιτέχνες ηγήθηκαν της Ορχήστρας με πραγματική μαεστρία σε μια βραδιά που αποζημίωσε τους 2000 θεατές στην κατάμεστη Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

London Philharmonic Orchestra, Christian Tetzlaff. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 23/02/2024

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ο Γερμανός βιρτουόζος βιολονίστας Christian Tetzlaff, ανέλαβε να ερμηνεύσει και να διευθύνει το εκρηκτικό Πρώτο κοντσέρτο για βιολί σε σι ελάσσονα του Dmitri Shostakovich. Το κοινό τον αποθέωσε στο τέλος και πλέον όλοι ανέμεναν με αγωνία να ακούσουν τον Έλληνα διεθνή μαέστρο Διονύση Γραμμένο που θα ηγείτο για πρώτη φορά στην καριέρα του της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου και βέβαια χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια πρόβα μαζί τους, στην επιβλητική Τέταρτη Συμφωνία σε μι ελάσσονα του Johannes Brahms.

London Philharmonic Orchestra, Christian Tetzlaff. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 23/02/2024

Οι ικανότητες και το ταλέντο του Έλληνα μαέστρου, ιδρυτή και αρχιμουσικού της Ελληνικής Ορχήστρας Νέων (ΕΛΣΟΝ), Ορχήστρας in-residence του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, αναγνωρίστηκαν για μια ακόμα φορά όχι μόνο από το κοινό αλλά και από τους μουσικούς της Ορχήστρας, κάτι που πιστοποιήθηκε και από τη διευθύντρια Elena Dubinets της  Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου στο μέιλ που έστειλε αμέσως μετά τη συναυλία στον Διονύση Γραμμένο γράφοντας: «Οι μουσικοί είναι κατενθουσιασμένοι μαζί σου και σε θέλουν σύντομα πίσω στο πόντιουμ της Ορχήστρας!».

Η συναυλία πραγματοποίηθηκε παρουσία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας ΕQUALL.