Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 26.09.2023 | Νέα

Το myEleusis νικητής του χρυσού βραβείου στην κατηγορία «Τουρισμός/Πολιτισμός» των ΔΕΗ BITE Awards!

Για την εκτέλεση του ερευνητικού έργου συνεργάστηκαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, η Εταιρεία Πολιτισμού MENTOR και η Εταιρεία Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών CITE.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Στις 20.09.2023 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο χώρο του Anassa City Events, η δωδέκατη τελετή απονομής των ΔΕΗ BITE Awards 2023, του πιο σημαντικού θεσμού επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και επικοινωνιών (ΣΕΠΕ).

Το ερευνητικό έργο «myEleusis: μύηση στην Ελευσίνα του Χθες, με τα μάτια του Σήμερα», το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ειδικής Δράσης «ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ», απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία από την επιτροπή αξιολόγησης των ΔΕΗ BITE Awards 2023 και έλαβε το πρώτο (GOLD) βραβείο στην κατηγορία 1.2.4. Τουρισμός/Πολιτισμός.

Για την εκτέλεση του ερευνητικού έργου συνεργάστηκαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής (ΕΦ.Α.Δ.Α.), το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά (Ε.Κ.Α.), η Εταιρεία Πολιτισμού MENTOR και η Εταιρεία Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών CITE. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).

Οι ψηφιακές εφαρμογές του καινοτόμου συστήματος myEleusis θα διευκολύνουν την επικοινωνία του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου της Ελευσίνας με το απομακρυσμένο κοινό και θα εμπλουτίσουν την εμπειρία του επισκέπτη, υποστηρίζοντας παράλληλα το έργο καταγραφής και τεκμηρίωσης των κινητών και ακίνητων μνημείων της Ελευσίνας, από την Εφορεία. Το ψηφιακό έργο θα συμβάλει στην προβολή και ανάδειξη του εμβληματικού ελευσινιακού Ιερού και θα αναβαθμίσει με σύγχρονες μεθόδους έναν εκ των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας, καθιστώντας τον πιο ελκυστικό για το ευρύ κοινό.