Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 02.08.2023 | Εκδήλωση

Selva Oscura – Αρχαιολογικός χώρος Μαντινείας

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Αυγούστου, στις 21.00, στον Αρχαιολογικό χώρο Μαντινείας, στην Αρκαδία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

22 & 23 Αυγούστου, Αρχαιολογικός χώρος Μαντινείας, Αρκαδία

Παραγωγή: Apparat Athen

 Κατηγορία: Μουσική

Ώρα Έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 60′

 

Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε ΕΔΩ

For pre-booking in english press HERE

 

Αρχαίο θέατρο Μαντίνειας

 

Μια απρόσμενη μουσική συνομιλία, το νέο μουσικό έργο Selva Oscura του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη επιχειρεί να αποτυπώσει, με μουσικούς όρους, τις δυνάμεις που καθιστούν το δάσος αναπόσπαστο δομικό στοιχείο της επιβίωσής μας. Γραμμένο για ορχήστρα δωματίου, το έργο χωρίζεται σε οργανικά μέρη, αυτοσχεδιασμό και μέρη με μελοποιημένες παραλογές που ερμηνεύει η Έλλη Πασπαλά σε πρωτότυπο κείμενο της Αλεξάνδρας Κ*.

Η εύθραυστη ρυθμική και μελωδική ισορροπία ανάμεσα στα μέλη της ορχήστρας, όπου κάθε μουσικός εστιάζει ταυτόχρονα στο ατομικό χρέος και στον συνολικό στόχο της ορχήστρας, μας υπενθυμίζει την ισορροπία και την οργάνωση ενός πολύτιμου οικοσυστήματος. Παράλληλα το έργο αποτυπώνει με τρόπο μουσικό την καταστροφή και την αναγέννηση. Οι ρυθμικές αντιθέσεις του έργου σκιαγραφούν τις εναλλαγές του κύκλου ζωής και καταστροφής ενός δάσους. Η συνειδητοποίηση της καταστροφής, η απόγνωση του «γιατί» και η ελπίδα της αναγέννησης είναι πτυχές που αναδύονται μέσα από τη μουσική δομή του. «Ένα δάσος μετά από πυρκαγιά είναι καμένο αλλά δεν είναι νεκρό».

 

Συντελεστές

Μουσική σύνθεση, μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Κείμενο: Αλεξάνδρα Κ*

Ερμηνεύει: Έλλη Πασπαλά

Μουσικοί: Όθωνας Γκόγκας (φλάουτο), Κώστας Γιοβάνης (όμποε), Κώστας Τζέκος (κλαρινέτο), Δημήτρης Ντακοβάνος (φαγκότο), Δημήτρης Βερδίνογλου (πιάνο), Κώστας Παναγιωτίδης (βιολί), Αγγέλα Γιαννάκη (βιόλα), Φαίδων Μηλιάδης (βιολί), Δημήτρης Τραυλός (τσέλο), Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (κρουστά)

Ηχολήπτης: Νίκος Κόλλιας