Η πλατφόρμα πολιτισμού του

📸 S. Camplioni

Δημοσιεύτηκε: 02.08.2023 | Εκδήλωση

Ο Καραγκιόζης και τα θηρία της κλιματικής αλλαγής – Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Αυγούστου, στις 20.30, στον Αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ερέτριας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

17 & 18 Αυγούστου, Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας, Αύλειος χώρος

Παραγωγή: ΚΡΟΜΑ

 Κατηγορία: Μουσική

Ώρα Έναρξης: 20:30

Διάρκεια: 60′

 

Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε ΕΔΩ

For pre-booking in english press HERE

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας

 

Το Θέατρο σκιών του Χρήστου Στανίση παρουσιάζει την παράσταση Ο Καραγκιόζης και τα θηρία της κλιματικής αλλαγής για μικρούς και μεγάλους. Το λαϊκό είδωλο, ο διαχρονικός ήρωας της διπλανής πόρτας, ο Καραγκιόζης, είναι ο πλέον κατάλληλος πρεσβευτής για να παρουσιάσει στο κοινό τις ολέθριες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Βλέποντας ο Καραγκιόζης αυτά που συμβαίνουν γύρω του, πράγματα που επηρεάζουν το περιβάλλον, φοβάται για το μέλλον και ό,τι μπορεί να συμβεί. Κάνοντας αυτές τις σκέψεις, ο ύπνος τον τυλίγει στα φτερά του και τότε «ζει» τον εφιάλτη της κλιματικής αλλαγής. Παλεύει με τα στοιχειά της φύσης, τις μεταλλάξεις που γίνονται στα ζώα και έρχεται αντιμέτωπος με τον φοβερό εγκέλαδο. Τα μουσικά μέρη αποδίδει ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων. Σε συνδυασμό με τη μουσική μια ομάδα παραδοσιακών χορευτών εμπλουτίζει τα κενά που απαιτούνται προκειμένου να αλλάξουν σκηνικά ή φιγούρες.

 

Συντελεστές

Θέατρο σκιών Χρήστου Στανίση

Σκηνοθεσία, κείμενα, μουσική επιμέλεια, φιγούρες, σκηνικά: Χρήστος Στανίσης

Επιμέλεια εκπαιδευτικού εργαστηρίου: Μαρία-Μανταλένα Σοφρά

Τα μουσικά μέρη αποδίδει ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων: Μελίνα Μπιτζίδου (σαντούρι, τραγούδι), Μιχάλης Αναστασίου (λαούτο, ούτι, τραγούδι), Χρήστος Δανάς (βιολί)

Χορός: Κώστας Αλεξανδρίδης και η ομάδα του