Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 02.08.2023 | Εκδήλωση

NEMESIS – Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Αυγούστου, στις 21.00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

23 & 24 Αυγούστου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

Παραγωγή: DAGIPOLI DANCE Co

 Κατηγορία: Χορός

Ώρα Έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 70′

 

Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε ΕΔΩ

For pre-booking in english press HERE

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

 

Η νέα παράσταση NEMESIS, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Γιώργου Χρηστάκη, ιδρυτή της ομάδας σύγχρονου χορού Dagipoli Dance Co, ερευνά τη σχέση ανάμεσα στο σώμα του ανθρώπου και το περιβάλλον, το οικοσύστημα και την κλιματική αλλαγή, και ξεχωρίζει τον σημαντικό ρόλο που παίζει στην ισορροπία τους ο παράγων άνθρωπος, δηλαδή η ανθρώπινη συμπεριφορά.

Αν αποδοθεί ο ρόλος του οικοσυστήματος – κλιματικής αλλαγής στο ανθρώπινο σώμα, θα παρατηρηθεί ότι ο εκφυλισμός και των δύο κατά βάση οφείλεται στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικές, οικονομικές, ταξικές, εθνικές, ψυχολογικές παραμέτρους και επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, το NEMESIS ερευνά το φάσμα και τις διαδικασίες ανταπόκρισης και αποτελεσματικής αντιμετώπισής της, σε σχέση με τον άνθρωπο και το σώμα και πιο συγκεκριμένα το ανάπηρο σώμα. Γι’ αυτό και το έργο κάνει προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής πάνω σε αυτό, αλλά και των ανθρώπινων συμπεριφορών πάνω στις δύο αυτές οργανικές έννοιες (σώμα / ανάπηρο σώμα), με συζεύξεις, ταυτίσεις και αλληλεπιδράσεις ανάμεσά τους.

 

Συντελεστές

Σύλληψη, χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης

Πιάνο: Χρήστος Καρνάβας

Φωτισμοί: Γιώργος Καρακουλάκης

Χορεύουν: Ειρήνη Μαυροματάκη, Αναστάσης Κολοβός, Έλλη Μπογιάκη, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Κωνσταντίνα Αλεξανδρίδου, Εύη Μήτρακα, Πέτρος Γιαννίδης, Αναστάσης Οικονομόπουλος, Αλέξης Μαρτζούκος, Γιώργος Χρηστάκης