Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 02.08.2023 | Εκδήλωση

Οι τέσσερις εποχές – Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Αυγούστου, στις 20.30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

25 & 26 Αυγούστου, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Παραγωγή: Παράβαση

 Κατηγορία: Παράσταση για παιδιά και εφήβους

Ώρα Έναρξης: 20:30

Διάρκεια: 60′

 

Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε ΕΔΩ

For pre-booking in english press HERE

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

 

Το έργο Οι τέσσερις εποχές αποτελεί μια ευφάνταστη απεικόνιση των εποχών που θα εισαγάγει τα παιδιά στις έννοιες της εναλλαγής των φυσικών φαινομένων και του πώς αυτή επηρεάζει τη φύση αλλά και την ίδια τη ζωή. Μέσα από τους χιουμοριστικούς διαλόγους, το τραγούδι, τον χορό αλλά και τα βίντεο θα περάσουν τα μηνύματα με έναν ζωντανό και χαρούμενο τρόπο.

Το κείμενο που έγραψε ειδικά για την παράσταση η Χλόη Μάντζαρη δίνει την ευκαιρία στον κάθε ηθοποιό να συστηθεί και να προσωποποιήσει την κάθε εποχή. Αν και δεν μπορεί κανείς να λύσει άμεσα το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, μπορεί όμως να υποδείξει στα παιδιά τον τρόπο για να εξοικειωθούν με το πρόβλημα, να συνδεθούν με την καθημερινότητά της και να ανακαλύψουν τρόπους για να αναλάβουν δράση. Εντέλει, να φύγουν από την παράσταση πιο υπεύθυνα πρόσωπα αλλά και με την ελπίδα ότι ο πλανήτης μπορεί να σωθεί. Οι στίχοι των τραγουδιών, λυρικά καμωμένοι, ακολουθούν το ίδιο ύφος. Η πρωτότυπη μουσική του Ευριπίδη Ζεμενίδη κάνει πιο ανάλαφρο το θέαμα ενώ παράλληλα δίνει αφορμές για χορευτικά μέρη.

Συντελεστές

Κείμενο, σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη

Μουσική: Ευριπίδης Ζεμενίδης

Στίχοι: Γιώργος Μυζάλης

Χορογραφία: Αλέξανδρος Κεϊβάναη

Φωνή δράκου: Ιωάννης Κοντέλλης

Φωτισμοί: Φοίβος Ζήτης

Ερμηνεύουν, τραγουδούν και ακροβατούν οι: Νίκος Ζιάζιαρης, Άννα Μάγκου, Αιμιλία Παπαπέτρου, Γιάννης Σμέρος, Αλέξανδρος Κεϊβάναη