Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 02.08.2023 | Εκδήλωση

Η καμπάνα του νερού – Νεώρια αρχαιολογικού χώρου Οινιαδών

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Αυγούστου, στις 21.00, στα Νεώρια αρχαιολογικού χώρου Οινιαδών, στην Αιτωλοακαρνανία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

19 & 20 Αυγούστου, Νεώρια αρχαιολογικού χώρου Οινιαδών, Αιτωλοακαρνανία

Παραγωγή: Μαγικός Κόσμος της Τέχνης

 Κατηγορία: Μουσική

Ώρα Έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 90′

 

Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε ΕΔΩ

For pre-booking in english press HERE

 

Νεώρια αρχαιολογικού χώρου Οινιαδών, Αιτωλοακαρνανία

 

1966: Είκοσι χωριά, καλλιέργειες, δέντρα, δεκάδες μοναστήρια και εκκλησίες, ανάμεσά τους και ο χαρακτηρισμένος ως πολιτιστικό μνημείο ναός της Επισκοπής, βυθίστηκαν για την κατασκευή του υδροηλεκτρικού φράγματος Κρεμαστών. Δύο χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν την περιοχή μεταξύ Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας, βλέποντας τα χωριά τους να αφανίζονται στο όνομα της αναβάθμισης της ενεργειακής παραγωγής της Ελλάδας.

Τέσσερις μουσικοί και τραγουδιστές, ένας ηθοποιός και ένα φορτισμένο κείμενο αναπαριστούν τα πολλαπλά συναισθήματα του ξεριζωμού, της μνήμης, του νόστου και της παράδοσης μπροστά στην αναπόφευκτη ανατροπή της καθημερινής ζωής στο όνομα της «ανάπτυξης» και της «προόδου». Τα τραγούδια και οι μελωδίες από τις παραδόσεις της Αρμενίας, της Καππαδοκίας, του αραβικού κόσμου, της Ρούμελης, της Ισπανίας, της Θράκης, της Κύπρου, των νησιών και του υπόλοιπου ελλαδικού χώρου συν-τονίζουν, συν-χρωματίζουν και συν-βαδίζουν με το κείμενο, με ζητούμενο τη μέθεξη με το κοινό.

 

Συντελεστές

Κείμενο: Θανάσης Σκρουμπέλος

Ηθοποιός: Νικόλας Παπαγιάννης

Ερμηνεύουν: Χρίστος Τσιαμούλης (τραγούδι, ούτι), Σοφία Παπάζογλου (τραγούδι), Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα, κρουστά)