Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Τα σώματα επιπλέουν στη στεριά

Δημοσιεύτηκε: 07.07.2023 | Εκδήλωση

Τα σώματα επιπλέουν στη στεριά – Αρχαιολογικός χώρος Ιερού Ποσειδώνα και Αμφιτρίτης

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 17 & 18 Ιουλίου, στις 20.30, στον Αρχαιολογικό χώρο Ιερού Ποσειδώνα και Αμφιτρίτης στην Τήνο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

17 & 18 Ιουλίου, Αρχαιολογικός χώρος Ιερού Ποσειδώνα και Αμφιτρίτης, Τήνος

Παραγωγή: Άτοπος – Φορέας Σύγχρονου Πολιτισμού

 Κατηγορία: Χορός

Ώρα Έναρξης: 20:30

Διάρκεια: 50′

 

Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε ΕΔΩ

For pre-booking in english press HERE

 

Αρχαιολογικός χώρος Ιερού Ποσειδώνα και Αμφιτρίτης, Τήνος

 

Μια παράσταση που αντλεί πληροφορίες από επιστημονικές και ανθρωπολογικές έρευνες και τις μετουσιώνει σε μια εικαστική, χορογραφική και μουσική σύλληψη με ανατρεπτικό χαρακτήρα. Η περφόρμανς εστιάζει στην προστασία της βιοποικιλότητας στη Μεσόγειο Θάλασσα και στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σε ανθρώπινους και μη ανθρώπινους οργανισμούς.

Με αφετηρία τα εισβλητικά ξενικά είδη, όπως λεοντόψαρα, λαγοκέφαλοι, μοβ μέδουσες κ.ά., τα οποία μεταφέρονται στις ειδικές δεξαμενές των πλοίων μαζί με το θαλασσινό νερό που χρησιμοποιούν για να διατηρήσουν τη σταθερότητά τους, στοχαζόμαστε πάνω στην ευαλωτότητα όλων των «θαλάσσιων σωμάτων». Το έργο ενημερώνεται από την τοποθεσία που λαμβάνει χώρα – εδώ, ο σκληροτράχηλος θεός της θάλασσας αποκτά θετικό πρόσημο ως θαυματουργός γιατρός. Ο συμβολικός χαρακτήρας της θεραπείας μεταφέρει μηνύματα ελπίδας για το μέλλον του πλανήτη και παρηγοριάς απέναντι στην περιβαλλοντική θλίψη.

 

Συντελεστές

Εικαστική σύλληψη: Δέσποινα Χαριτωνίδη

Μουσική σύνθεση: Μιχάλης Καλκάνης

Χορογραφία: Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Βασίλης Ζηδιανάκης

Επιμέλεια: Ελένη Ρήγα

 

Χορευτές, περφόρμερ: Ειρήνη Γεωργίου, Λήδα Διώχνου, Έλτον Πέτρη, Θάνος Ραγκούσης, Φωτεινή Σταματελοπούλου, Στέφανος Τσόγκας