Η πλατφόρμα πολιτισμού του

📸Panú

Δημοσιεύτηκε: 08.07.2023 | Εκδήλωση

In memoriam – Ανεμόμυλοι, Χώρα Αμοργού

Η ηχητική εγκατάσταση θα παρουσιαστεί από τις 5 έως τις 31 Αυγούστου, στις 6.31, στους Ανεμόμυλους, στη Χώρα Αμοργού.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

5 & 6 Αυγούστου, Ανεμόμυλοι, Χώρα Αμοργού

Παραγωγή: Ομάδα Τεχνών και Έκφρασης kokakepanu

 Κατηγορία: Εικαστικά

Ώρα Έναρξης: 6:31

Διάρκεια: 24ωρη (έως 31.8)

 

Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε ΕΔΩ

For pre-booking in english press HERE

 

Το νέο μουσικό-εικαστικό έργο με τίτλο In memoriam του μουσικού και συνθέτη Panú (Παναγιώτης Μανουηλίδη) είναι ένα ηχητικό ρέκβιεμ για ένα κόσμο που χάνεται, μια αιολική ηχητική εμπειρία. To έργο παρουσιάζεται στους Ανεμόμυλους στη Χώρα της Αμοργού το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Αυγούστου, στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού. Η ηχητική εγκατάσταση ανοιχτού πεδίου θα λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο έως τις 31/8 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Εμπνεόμενος από τους ανεμόμυλους στη Χώρα της Αμοργού, ο Panú σχεδιάζει και κατασκευάζει 90 μοναδικά κεραμικά αντικείμενα, μέλη ενός οργάνου, κουρδισμένα σε πεντατονικές κλίμακες. Τα αντικείμενα τοποθετούνται γύρω από τους ανεμόμυλους και αφήνονται στον άνεμο που οργανώνει την μουσική σύνθεση, άλλοτε δυνατά και εκστατικά και άλλοτε ήσυχα σαν μοιρολόι. Κάθε στιγμή ο ήχος αλλάζει μεταμορφώνοντας τον χώρο και τον χρόνο.

Ο επισκέπτης αφήνεται στην μαγεία του ηχοτοπίου, περιηγείται, παρατηρεί, αφουγκράζεται, ονειροπολεί…καλείται όμως και να παίξει, να πειραματιστεί, να αλληλεπιδράσει με την εγκατάσταση και τα μουσικά όργανα. Τοποθετεί το σώμα του σε διαφορετικά σημεία και επίπεδα στο χώρο, αλλάζει θέση ή κατεύθυνση στα αντικείμενα δημιουργώντας συνεχώς νέες παραλλαγές του έργου με μοναδικές ηχητικές εκφράσεις.

 

Ευχαριστούμε θερμά

Τους Χριστίνα Μιλάνου, Rita de Carlos, Κυριακή Ζούτσου, Θοδωρή Θάνο, Γιώργο Αντζουλάκο και τον Δήμο Αμοργού.

 

Συντελεστές

Σύλληψη, σχεδιασμός, υλοποίηση: Panú

Τεχνικός σύμβουλος και συνεργάτης Δημήτρης Μπεχλιβανίδης

Με τη συμβολή των: Διονύση Τσουγλάνη, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου

Οργάνωση, εκτέλεση παραγωγής: Kokakepanu