Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Ένας Ποδηλάτης Αλλάζει τον Κόσμο 📸 Παναγιώτης Λαμπής

Δημοσιεύτηκε: 08.07.2023 | Εκδήλωση

Ένας ποδηλάτης αλλάζει τον κόσμο – Προμαχώνας Παλατιού Μεγάλου Μαγίστρου

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι η αναβληθείσα, λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών, παράσταση «Ένας ποδηλάτης αλλάζει τον κόσμο» από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο, θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 στον Προμαχώνα Παλατιού Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, στις 21.00, στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

26 & 27 Αυγούστου, Προμαχώνας Παλατιού Μεγάλου Μαγίστρου, Ρόδος

Παραγωγή: Κέντρο Θεατρικής Τέχνης

 Κατηγορία: Παράσταση για παιδιά και εφήβους

Ώρα Έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 60′

 

Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε ΕΔΩ

For pre-booking in english press HERE

 

Προμαχώνας Παλατιού Μεγάλου Μαγίστρου, Ρόδος

 

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ποδηλασία, έναντι της μετακίνησης με αμάξι, εξοικονομεί 150 γραμμάρια CO2/χιλιόμετρο και, αναμφίβολα, είναι μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της ανθρωπότητας προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Έχοντας αυτό κατά νου η ομάδα Τικ Τακ Ντο παρουσιάζει ένα πρωτότυπο μουσικό παραμύθι με περιπετειώδη πλοκή για παιδιά, εμπνευσμένο από τον μοναδικό κατασκευαστή ποδηλάτων στην Ελλάδα Γιώργο Βογιατζή.

Στην παράσταση Ένας ποδηλάτης αλλάζει τον κόσμο, ο Διαγόρας χρησιμοποιεί το ποδήλατο για τις καθημερινές μετακινήσεις του. Μια μέρα, συναντά τον Δήμαρχο και βάζουν ένα στοίχημα: Αν ο Διαγόρας κάνει τον γύρο της Ευρώπης με το ποδήλατο, ο Δήμαρχος θα φτιάξει ποδηλατοδρόμους! Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και απρόβλεπτες γνωριμίες! Ένα μουσικό παραμύθι ως μια μαγευτική περιήγηση στα χαρακτηριστικά και τις παραδόσεις των ευρωπαϊκών πολιτισμών αλλά και μια επισήμανση για τα οφέλη των πράσινων μετακινήσεων.

 

Συντελεστές

Συγγραφή κειμένου: Αργυρώ Ταμβάκου, Παναγιώτης Λαμπής

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ

Πρωτότυπη μουσική: Στρατής Στηλ

Χορογραφία: Λουκάς Θεοδοσόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμών: Παναγιώτης Λαμπής

Ερμηνεύουν: Λουκάς Θεοδοσόπουλος, Χρήστος Καπενής, Στέλιος Κέλλερης, Αργυρώ Ταμβάκου