Η πλατφόρμα πολιτισμού του

2071 📸 Σπύρος Περδίου

Δημοσιεύτηκε: 07.07.2023 | Εκδήλωση

2071 – Αρχοντικό Τσιατσιαπά

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 17 & 18 Ιουλίου, στις 21.00, στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά στην Καστοριά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

17 & 18 Ιουλίου, Αρχοντικό Τσιατσιαπά, Καστοριά

Παραγωγή: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ

Κατηγορία: Θέατρο

Ώρα Έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 65′

 

Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε ΕΔΩ

For pre-booking in english press HERE

 

Αρχοντικό Τσιατσιαπά, Καστοριά

 

H θεατρική παράσταση 2071, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, έρχεται στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά στην Καστοριά για δύο μοναδικές παραστάσεις τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουλίου, στις 21.00. H παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 στο θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και προσφέρεται δωρεάν για το κοινό.

Το 2071 αποτελεί μια «δραματοποιημένη διάλεξη» του κλιματολόγου Κρις Ράπλεϋ και του καταξιωμένου Βρετανού συγγραφέα Ντάνκαν ΜακΜίλλαν (Πνεύμονες, Όλα τα υπέροχα πράγματα) που παρουσιάστηκε το 2014 στο Royal Court Theatre του Λονδίνου και φέτος, δέκα περίπου χρόνια μετά, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν θεατρικό μονόλογο βασισμένο στην επιστημονική πορεία του Ράπλεϋ και στα συμπεράσματα που εξάγει από αυτήν. Αναλύοντας πιθανές λύσεις, φαίνεται κάπως επιφυλακτικός για την επίλυση του ζητήματος του υπερπληθυσμού και εναποθέτει τις ελπίδες του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διερωτώμενος ουσιαστικά «ποιο είναι το μέλλον που θέλουμε να δημιουργήσουμε».

Ο Μάνος Καρατζογιάννης, μετά από μια σειρά πετυχημένων μονολόγων (Φύλακας μιας Επανάστασης, Αυτός, ο άλλος και το παντελόνι του, Το τραγούδι της Φλέρυς, μεταξύ άλλων), σκηνοθετεί τον Αντώνη Μυριαγκό με την αρωγή του μουσικού Τηλέμαχου Μούσα, ο οποίος παίζει ζωντανά, και συμβολικά, αιθερόφωνο στη σκηνή.

 

Συντελεστές

Κείμενο: Ντάνκαν ΜακΜίλλαν, Κρις Ράπλεϋ

Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Μουσική: Τηλέμαχος Μούσας

Κοστούμι: Βασιλική Σύρμα

 

Ερμηνεύει: Αντώνης Μυριαγκός