Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 30.06.2023 | Εκδήλωση

4 εποχές – Μουσείο Αρχαίας Πέλλας

Η παράσταση παρουσιάζεται στις 13 & 14 Ιουλίου, στις 21.30, στο Μουσείο Αρχαίας Πέλλας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

13, 14 Ιουλίου 2023, Μουσείο Αρχαίας Πέλλας

Παραγωγή: ARTORRO

Κατηγορία: Μουσική

Ώρα Έναρξης: 21:30

Διάρκεια: 75’

 

Μουσείο Αρχαίας Πέλλας

 

Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε ΕΔΩ

For pre-booking in english press HERE

 

Η Ορχήστρα Δωματίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τις Τέσσερις εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι, ένα διαχρονικό αριστούργημα που υμνεί τις εναλλαγές της φύσης και την κυκλικότητα του χρόνου, σε μια συναυλία που συνδυάζει τη μουσική με τον χορό. Στόχος η επανασύνδεση του κοινού με τη διαφορετική αίσθηση που θα έπρεπε να έχουν οι εποχές του έτους, μέσω του φίλτρου ενός τόσο πασίγνωστου και εμβληματικού μουσικού έργου όπως αυτό του Βιβάλντι.

Για τις ανάγκες της παραγωγής, έχουν συμπράξει δώδεκα κορυφαίοι επαγγελματίες μουσικοί ορχήστρας και τέσσερις σολίστες μουσικοί και χορευτές. Το έργο αποτελεί «περιγραφική» ή «προγραμματική» μουσική. Στο κάθε κοντσέρτο του, ο πρωτοποριακός συνθέτης περιγράφει και μία εποχή. Στην παραγωγή συνδυάζονται δύο τέχνες, αυτή της μουσικής και αυτή του χορού, με στόχο τον προβληματισμό του κοινού αναφορικά με την καταστροφή του περιβάλλοντος, που έχει ως αποτέλεσμα τη διατάραξη της φυσικής ισορροπίας μεταξύ των τεσσάρων εποχών. Το κοινό ως παρατηρητής ακούει ήχους της φύσης όπως το κελάηδισμα των πουλιών ή η καταιγίδα και είναι σε θέση να οπτικοποιήσει αυτή την αίσθηση παρακολουθώντας την καλλιτεχνική έκφραση στον σύγχρονο χορό.

 

Συντελεστές

Μουσική διεύθυνση, σολίστ: Ανδρέας Παπανικολάου (βιολί)

Βιολιά: Ιρέν Τοπούρια-Παπανικολάου, David Aleksander Bogorad, Ευτυχία Ταλακούδη, Τιμολέων Τίμων Αναστασιάδης, Ευστράτιος Κακάμπουρας, Θεοδώρα Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Παυλάκος, Ευαγγελία Χατζηπέτρου

Βιόλες: Βόλτση Αλεξάνδρα, Τερζιάν Ρόζα

Θεόρβη: Θεόδωρος Κίτσος

Βιολοντσέλα: Λίλα-Μυρτώ Μανώλα (μπάσο κοντίνουο), Χρήστος Κόζαλης

Κοντραμπάσο: Γεώργιος Πολυχρονιάδης

Χορός: Κατερίνα Ταϊτζόγλου