Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 03.03.2023 | Μουσική

Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής – Η Συμφωνία

“Μπορώ να πω με ειλικρίνεια πως ποτέ στη ζωή μου δεν ένιωσα περισσότερο ικανοποιημένος από τον εαυτό μου δημιουργώντας κάτι τόσο καλό όσο αυτό.”, έγραφε με ενθουσιασμό ο Τσαϊκόφσκι σε επιστολή  (01.10.1893), αναφερόμενος στην Έκτη Συμφωνία, το Τρίτο Μέρος της οποίας θα ερμηνεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο πλαίσιο του επιτυχημένου κύκλου Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής- Η Συμφωνία, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Μετά το Συμφωνικό Ποίημα και το Κοντσέρτο η βραβευμένη Ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, ο δημοφιλής συνθέτης Χρίστος Παπαγεωργίου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Λουκάς Καρυτινός (στο πόντιουμ), φέρνουν κοντά στο κοινό  το σημαντικότερο μουσικό δημιούργημα του ανθρώπινου πολιτισμού. Τη συμφωνία, που  δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια γιγαντωμένη επεξεργασία της απανταχού λαϊκής μουσικής που όλοι αγαπάμε και κατανοούμε. Γνωστά και άγνωστα ιστορικά στοιχείαπροσωπικές ιστορίεςκρυφοί συμβολισμοίμοτίβα και κυρίως η μαγεία της δομής των έργων, παρουσιάζονται με τρόπο συναρπαστικό δημιουργώντας νέους και γοητεύοντας τους φανατικούς φίλους της Συμφωνίας. Σκηνοθετεί η Κατερίνα Ευαγγελάκου.

Μια σειρά διαδραστικών συναυλιών με σκοπό να φωτίσει όσα συνδέουν τον σύγχρονο ακροατή με την διαχρονική συμφωνική μουσική, φέρνοντάς την εγγύτερα τόσο στους μη γνωρίζοντες, όσο και τους ήδη φανατικούς της φίλους. Βίντεο, Ομιλίες και Μουσικές, συνδιαλέγονται δραματοποιώντας κάθε φορά το πορτραίτο ενός διαφορετικού συμφωνικού μουσικού είδους. Γνωστά και άγνωστα ιστορικά στοιχεία, προσωπικές ιστορίες,  κρυφοί συμβολισμοί και μοτίβα και η μαγεία της δομής των έργων, παρουσιάζονται με τρόπο ψυχαγωγικό.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λουκάς Καρυτινός

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Μαρία Ευθυμίου, παρουσίαση

Χρίστος Παπαγεωργίου, παρουσίαση

Κατερίνα Ευαγγελάκου, σκηνοθεσία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τιμές: 25€, 20€, 15€ και 8€ (εκπτωτικό)Online αγορά εδώ