Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Hack The Art

Δημοσιεύτηκε: 27.01.2023 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση Ιανουάριος 2023

Δείτε το πρόγραμμα των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση για τους πρώτους μήνες του 2023.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Το 2023 ξεκινάει με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση να υπόσχονται νέες ιδέες και νέες εμπειρίες για όλες τις ηλικίες. Αν είστε εκπαιδευτικοί ή μαθητές, πάρτε μέρος σε εργαστήρια που αποκαλύπτουν τα μυστικά των βιβλίων αλλά και στον Πανελλήνιο Ψηφιακό Διαγωνισμό που φέρνει κοντά τη γλυπτική του Γιανούλη Χαλεπά με τις νέες τεχνολογίες. Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μαζί με την τάξη σας το δικό σας podcast ή δείτε πώς οι «Οργανούληδες» μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες των παιδιών του Δημοτικού. Ανακαλύψτε τη δύναμη της μουσικής, του ρυθμού και των μεικτών ομάδων παιδιών με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, ενώ αν είστε νέοι γονείς ή εργάζεστε με μικρά παιδιά, παρακολουθήστε με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά την παρουσίαση δύο περιεκτικών οδηγών θετικής γονεϊκότητας για τα πρώτα κρίσιμα χρόνια του παιδιού, που θα ορίσουν τόσο τη ζωή του όσο και τη δική σας μαζί του.

Positive Parenting

ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ

Με φυσική ή διαδικτυακή παρουσία, από το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Σάββατο 28.01.2023 | 12:00-14:00

Απευθύνεται σε: Γονείς, γιατρούς, ειδικευόμενους γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς και σε όποιον άλλον, επαγγελματία ή μη, έχει ενδιαφέρον να την παρακολουθήσει

 

Με στόχο την υποστήριξη των νέων γονέων και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών, το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνεργασία με την Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», διοργανώνει την παρουσίαση δύο περιεκτικών οδηγών για την ανάπτυξη των παιδιών και την ενίσχυση της σχέσης τους με τους γονείς.

Το παιδί μου έχει αργήσει να μιλήσει; Πότε πρέπει να περπατήσει; Γιατί δεν με ακούει; Πρέπει να το τιμωρήσω ή όχι; Είμαι κακός γονέας; Τα πολλά «μπράβο» κάνουν τα παιδιά κακομαθημένα; Πείτε μου τι να κάνω για να μεγαλώσω σωστά το παιδί μου!

Κανένας άνθρωπος δεν είναι προετοιμασμένος για τον σημαντικότερο –ίσως– ρόλο της ζωής του. Λένε, εξάλλου, πως γονέας δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι. Όσο αγχωτικό κι αν φαντάζει αυτό, την ίδια στιγμή μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά για όλους τους γονείς.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την υποστήριξη των νέων γονέων, το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνεργασία με την Α΄ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», διοργανώνει την παρουσίαση δύο περιεκτικών οδηγών –που δημιούργησε κατά την περίοδο της πανδημίας και διαθέτει δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή– φιλοδοξώντας να στηρίξει τους γονείς στα πρώτα βήματα της κοινής τους πορείας με τα παιδιά τους.

Με φυσική ή διαδικτυακή παρουσία, γονείς, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες της υγείας και της εκπαίδευσης, φοιτητές, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τα αναμενόμενα «επιτεύγματα» των παιδιών, ή αλλιώς τα ορόσημα της ανάπτυξης, τους τρόπους ενίσχυσης των δεξιοτήτων των παιδιών, αλλά και έναν εναλλακτικό τρόπο γονεϊκότητας (good enough parenting), απαλλαγμένο από το βάρος του «τέλειου», του «λάθους» και της τιμωρίας, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση με βασική ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νένη Περβανίδου. Η παρουσίαση θα κλείσει με ερωτήσεις και συζήτηση του κοινού με την κυρία Περβανίδου.

 

Πρόγραμμα

12:00-12:10 | Καλωσόρισμα

Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, Καθηγήτρια-Διευθύντρια της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Έφη Τσιότσιου, Εκτελεστική Διευθύντρια και Διευθύντρια Παιδείας Ιδρύματος Ωνάση

12:10-12:40 | Βασικές αρχές της ανάπτυξης του παιδιού

Νένη Περβανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, υπεύθυνη της Μονάδας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην A΄ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

12:40-13:30 | Ενισχύοντας τη σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού

Καλλιόπη Τριανταφύλλου, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, Επιστημονική Συνεργάτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Ψυχολόγος Ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας Πειραιά Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.

13:30-14:00 | Ερωτήσεις – Συζήτηση με το κοινό

Συντονισμός: Χριστίνα Παναγιωτάκου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ιδρύματος Ωνάση

 

Τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Κορίνα Δευτεραίου, Δέσποινα Μαρτή, Τζίνα Παπαμιχαήλ, Ελεάννα Σεμιτέλου

 

Χώρος: Με φυσική παρουσία στο Χωρέμειο Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» | Διαδικτυακά, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας

Για τη συμμετοχή σας

Η συμμετοχή, είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά, είναι δωρεάν και πραγματοποιείται μέσω συμπλήρωσης της φόρμας εγγραφής.

 

Διαβάστε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/whats-on/presentation-positive-parenting-during-the-crucial-early-years

 

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

HACK THE ART: ΓΙΑΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ

15.11.2022 – 31.05.2023

Απευθύνεται σε: Σχολικές ομάδες που ανήκουν σε δημόσιες ή ιδιωτικές σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και του εξωτερικού υπό την επίβλεψη ενός επικεφαλής εκπαιδευτικού

 

Γνωρίστε τον κόσμο της ιστορίας της νεοελληνικής γλυπτικής και δημιουργήστε ψηφιακά έργα με έμπνευση τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη Γιανούλη Χαλεπά.

Ιστορία, τέχνη, φαντασία και νέες τεχνολογίες γίνονται εργαλεία για να διεκδικήσετε έπαθλα και εξοπλισμό για το σχολείο σας.

 

Μαθητές από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δημιουργικά τη μυθιστορηματική ζωή και το εμβληματικό έργο του μεγάλου Έλληνα γλύπτη Γιανούλη Χαλεπά. Αξιοσημείωτα σχέδια, εκμαγεία, αριστουργηματικά γλυπτά, προσωπικά αντικείμενα, κατάστιχα και σπάνιο αρχειακό υλικό εισβάλλουν στη σκέψη και στην τάξη σας για να γίνουν κάτι νέο.

Η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, η ιστορία της τέχνης και το χτες συναντούν τις νέες τεχνολογίες και τις ιδέες εφήβων για το πώς σήμερα μπορούν να γίνουν εφαρμογές εικονικής (VR) και επαυξημένης (AR) πραγματικότητας, ψηφιακά παιχνίδια και ψηφιακές ιστορίες.

Φτιάξτε τη δική σας σχολική ομάδα, εμπλουτίστε τις ιστορικές γνώσεις των μαθητών και μαθητριών σας και αφεθείτε στη δημιουργικότητα της νέας γενιάς δίνοντάς της την ευκαιρία να αναπτύξει νέες ψηφιακές δεξιότητες με έμπνευση έναν από τους σημαντικότερους γλύπτες της Ελλάδας.

 

Κατεβάστε την προκήρυξη με τους όρους και τις προϋποθέσεις του μαθητικού διαγωνισμού

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης του διαγωνισμού

Δείτε το υλικό του διαγωνισμού στην πλατφόρμα Classroom

Αίτηση συμμετοχής σχολικής ομάδας | Αʹ φάση

 

Φτιάξτε την ομάδα σας και στείλτε την ψηφιακή σας πρόταση έως την Παρασκευή 10/02/2023 μέσω της πλατφόρμας https://classroom.onassis.org/course/index.php?categoryid=12

 

Χώρος: Διαδικτυακά, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας

Πληροφορίες: Τ.: 210 3713000

E-mail: education@onassis.org

 

Διαβάστε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/whats-on/hack-the-art-yanoulis-halepas

 

ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ… PODCAST

Β΄ ΚΥΚΛΟΣ

18 & 25.01.2023 | 17:30-19:00

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων

 

Πώς μπορεί μια τάξη να δημιουργήσει ένα podcast από το μηδέν; Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας; Τι επιλέγουμε να ακούσουμε και γιατί;

Σε αυτό το εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, θα εξερευνήσουμε με απλό και κατανοητό τρόπο όλα τα στάδια δημιουργίας ενός podcast. Από τη σύλληψη και την ανάπτυξη της αρχικής ιδέας έως την ηχογράφηση και τη δημοσίευσή του, θα θέσουμε μαζί τη βάση για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου podcast στο πλαίσιο της σχολικής τάξης.

Τα podcasts είναι μια καλή αφορμή προκειμένου να αφήσουμε για λίγο τις οθόνες των κινητών μας και να αφεθούμε στην ακρόαση μιας ιστορίας εμπνευσμένης από την επικαιρότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζουν ολοένα να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις του κοινού. Στο εργαστήριο αυτό, μέσα από μια δημιουργική διαδικασία, οι εκπαιδευτικοί θα γνωρίσουν όλα τα στάδια παραγωγής ενός podcast, ώστε η διδασκαλία του μαθήματος να μετατραπεί σε μια πολυδιάστατη εμπειρία.

 

Διαδικασία αίτησης και επιλογής: Στην περίπτωση συμμετοχής με φυσική παρουσία, η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης ενδιαφέροντος δεν εξασφαλίζει αυτομάτως μια θέση στη δράση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

 

Συντελεστές

Αναστάσιος Νικολόπουλος, Φυσικός, Podcaster, Science Communicator

 

Πληροφορίες

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής Β΄ Κύκλου: Τετάρτες, 18 & 25 Ιανουαρίου 2023, 17:30-19:00

Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση ενδιαφέροντος.

Διάρκεια: 2 συναντήσεις των 90 λεπτών

Χώρος: Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με φυσική παρουσία και διαδικτυακά, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας

 

Διαβάστε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/whats-on/let-there-be-podcast

 

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ | ΩΡΩΠΟΣ

20-22.01.2023

Απευθύνεται σε: Παιδιά 5-8 και 9-12 ετών και τους γονείς τους, εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικούς παιδαγωγούς, θεραπευτές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας

 

Η τέχνη της μουσικής ταξιδεύει στον Ωρωπό και ανοίγει δρόμους επικοινωνίας, εκπαίδευσης και παιχνιδιού στα παιδιά με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, παρέα με τους γονείς τους.

Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινάει και πάλι δυναμικά με τη νέα χρονιά το μουσικό του ταξίδι στις πόλεις της ελληνικής περιφέρειας και σε απομακρυσμένες περιοχές, με πρώτο σταθμό για φέτος τον Ωρωπό. Στις 20, 21 και 22 Ιανουαρίου, προσκαλεί μεικτές ομάδες παιδιών, με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς, να συμμετάσχουν όλοι σε ένα ατελείωτο μουσικό παιχνίδι.

Άκου, δες και μπες στο ειδικά μελετημένο μουσικό παιχνίδι με όλες τις αισθήσεις σου. Οι μουσικοί και οι εκπαιδευτικοί είναι δίπλα σου για να προσαρμόσουν όλες τις μουσικές δραστηριότητες στις δικές σου επιθυμίες και ικανότητες.

Στο εργαστήριο αυτό, οι ήχοι και τα μουσικά όργανα βοηθούν κάθε παιδί να απελευθερώσει τα συναισθήματά του και να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες. Στόχος του εργαστηρίου είναι να μπορέσουν τα παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, μέσα από την εμπειρία της ομαδικότητας, να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και να ενσωματωθούν στην ομάδα.

Η τέχνη της μουσικής ξεπερνά τη λεκτική επικοινωνία, ταξιδεύει και φέτος εκτός Αθηνών, σε νέους προορισμούς και πόλεις της περιφέρειας, και ενισχύει την πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση και στο παιχνίδι.

 

Διαδικασία αίτησης και επιλογής

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στον Ωρωπό και για αιτήσεις συμμετοχής, απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία: Τ. 2295079945 / 6975932350 | Δευτέρα-Παρασκευή | 09:00-13:00 & 17:00-21:00

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Βασιλική Τσόντζωρα (Προϊσταμένη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ωρωπού)

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης.

 

Πληροφορίες

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής: Το πρόγραμμα θα ταξιδέψει στον Ωρωπό, στις 20, 21 & 22 Ιανουαρίου 2023

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου | Ενημέρωση Γονέων | 17:00-18:30 για παιδιά 5-8 ετών & 18:30-20:00 για παιδιά 9-12 ετών

Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Ιανουαρίου | 10:00 -12:00 για παιδιά 5-8 ετών & 12:00-14:00 για παιδιά 9-12 ετών

Το απόγευμα του Σαββάτου, 18:00-20:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση βιωματικού εργαστηρίου για εκπαιδευτικούς.

Σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ωρωπού

 

Διαβάστε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/whats-on/music-loves-autism-to-tour-provincial-greek-towns-2022-2023/music-loves-autism-2022-23-oropos

 

 

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

15.11.2022 – 31.05.2023

Απευθύνεται σε: Μαθητές/Μαθήτριες Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου

Αν σου αρέσουν τα ταξίδια στον χρόνο, έχεις καλλιτεχνική φύση, σε ενδιαφέρουν οι χειροτεχνίες και η ιστορία των έντυπων βιβλίων, τότε τα 4 εργαστήρια του προγράμματος αυτού είναι ιδανικά για εσένα και την τάξη σου.

Ανάμεσα στις σελίδες, τα εξώφυλλα, το χαρτί, το μελάνι και τις κλωστές, μυστικά αιώνων περιμένουν να τα κάνεις δικά σου. Ανακάλυψε μια ιστορία που δεν διαβάζεται, αλλά και τέχνες που δεν τις κοιτάς. Δημιούργησε, διακόσμησε, διάσωσε, μάθε να χαράζεις, να δένεις, να συντηρείς και λάβε μέρος σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των βιβλίων.

 

 

 

https://www.onassis.org/el/whats-on/unfolding-the-history-of-books-2022-2023/archives-libraries-and-climate-change-2022-2023

 

 

Διαδικασία αίτησης και επιλογής:

Η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης ενδιαφέροντος δεν εξασφαλίζει αυτομάτως μια θέση στη δράση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: Τ.: 210 3713000

Email: education@onassis.org

 

Διαβάστε περισσότερα: https://www.onassis.org/el/whats-on/unfolding-the-history-of-books-2022-2023

 

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΟΙ «ΟΡΓΑΝΟΥΛΗΔΕΣ» ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

19.10.2022 – 10.05.2023

Απευθύνεται σε: Μαθητές/Μαθήτριες Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και τους δασκάλους και τις δασκάλες τους

Αυτός ο κόσμος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να είναι γεμάτος υπερήρωες που σώζουν ζωές. Με τα πιο απλά λόγια και με τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων», τα παιδιά του Δημοτικού μαθαίνουν το σώμα τους, αλλά και τον τρόπο που η δωρεά οργάνων αλλάζει τον κόσμο.

Ποια είναι τα βασικά όργανα στο ανθρώπινο σώμα; Και ποια είναι η λειτουργία τους; Πώς τα φροντίζουμε; Αλλά και πώς ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει ένα όργανο, όταν αυτό δεν λειτουργεί σωστά;

Αυτές οι δύσκολες ερωτήσεις γίνονται συναρπαστικές ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων», που σχεδιάστηκαν ειδικά για παιδιά και μπορούμε να τους συναντήσουμε στο εκπαιδευτικό υλικό που συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις και τις παρεμβάσεις των προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας για το σχολικό έτος 2022-23 (ΙΘ Θεματικός άξονας). Η έννοια της μεταμόσχευσης αλλά και η δωρεά οργάνων γίνονται θεματικές μιας συζήτησης που μπορούν να κάνουν τα παιδιά με τους γονείς και τους δασκάλους τους. Μέσα στις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων γεννιέται η ελπίδα. Για έναν κόσμο γεμάτο υπερήρωες που σώζουν ζωές.

 

Συντελεστές

Ένα πρόγραμμα υπό την επιστημονική αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Δημιουργός: Roydon Turner, All Good Co. (CIC)

 

Τρόπος Διεξαγωγής

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να το επιλέξουν οι επισκέπτες υγείας και οι δάσκαλοι των Δημοτικών Σχολείων, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής της Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, πραγματοποιούνται μηνιαίες διαδικτυακές παρουσιάσεις (Οκτώβριος 2022 – Μάιος 2023) από μεικτό κλιμάκιο καταρτισμένων επιστημόνων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Ιδρύματος Ωνάση.

 

Σκοπός του Προγράμματος:

  • Γνώση και κατανόηση των βασικότερων οργάνων του σώματος, της λειτουργίας τους και της φροντίδας τους.
  • Εξοικείωση με τις έννοιες της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης.
  • Εκπαίδευση στη χρήση της παρουσίασης από τους εκπαιδευτικούς.
  • Καθοδήγηση για τις απαντήσεις στα ερωτήματα των μαθητών.

Μεθοδολογία του Προγράμματος:

  • Παρουσίαση στα σχολεία από εκπαιδευτικούς και επισκέπτες υγείας.
  • Μηνιαίες διαδικτυακές παρουσιάσεις.
  • Εκπαιδευτικά webinars πάνω στη χρήση της παρουσίασης για εκπαιδευτικούς, επισκέπτες υγείας και γονείς.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής:

Να είστε εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, επισκέπτης υγείας ή και γονέας που ενδιαφέρεται για το πρόγραμμα.

Διαδικασία αίτησης και επιλογής:

Συμπληρώνετε τη φόρμα της αίτησης συμμετοχής.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία απευθυνθείτε στο education@onassis.org με θέμα «Οργανούληδες»

 

https://www.onassis.org/el/whats-on/orgamites-go-to-primary-school-2022-2023

 

Δείτε τον κατάλογο εκπαιδευτικών προγραμμάτων εδώ:

https://issuu.com/stegi.onassis.cultural.centre/docs/education_22_23_1611_issuu_singles

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.onassis.org/el/initiatives/onassis-educational-programs/educational-programs-br-2022-2023