Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Η Σάρλμπι Ντιν, πρωταγωνίστρια του Τριγώνου της θλίψης, στη Χιλιαδού

Δημοσιεύτηκε: 26.01.2023 | Κινηματογράφος

95α Βραβεία Όσκαρ: Το Τρίγωνο της Θλίψης υποψήφιο για τρία χρυσά αγαλματίδια

Η διεθνής συμπαραγωγή του Δανού Ρούμπεν Έστλουντ στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα μέσω της ελληνικής εταιρείας παραγωγής Heretic, βραβευμένη ήδη με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών, διεκδικεί Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Πρωτότυπου Σεναρίου στα 95α βραβεία της Ακαδημίας που θα απονεμηθούν την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Λος Άντζελες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Το «Τρίγωνο της θλίψης» του πολυβραβευμένου Δανού σκηνοθέτη Ρούμπεν Έστλουντ είναι υποψήφιο για τρία Όσκαρ στα επερχόμενα 95α βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, έχοντας πραγματοποιήσει τον πρώτο χρόνο της πανδημίας Covid-19 ένα σημαντικό μέρος των γυρισμάτων του στην παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας. Η Χιλιαδού αναδείχτηκε ως ένας από τους πρωταγωνιστές του «Τριγώνου της θλίψης», καθοριστικός για την ατμόσφαιρα και την αισθητική φυσιογνωμία μιας διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής, ενώ διεκδικεί το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας 2022, μέσα από ψηφοφορία στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι διαδικτυακά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις υποψηφιότητες των φετινών βραβείων Όσκαρ, το «Τρίγωνο της θλίψης» είναι υποψήφιο στις κατηγορίες «Καλύτερη Ταινία», «Καλύτερη Σκηνοθεσία» και «Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο». Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι παραγωγοί Γιώργος Καρναβάς και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης με την εταιρεία παραγωγής Heretic.

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ψηφίσετε το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας 2022 εδώ:

https://tinyurl.com/bdbphhbv