Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 29.07.2022 | Εκδήλωση

Μνήμη και βαθιά σημάδια – Κάστρο Τρικάλων, Αύλειος χώρος Βυζαντινού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας

Η συναυλία πραγματοποιείται στις 23 Αυγούστου στο Κάστρο Τρικάλων και στις 24 Αυγούστου στον εξωτερικό χώρο Οθωμανικού Τζαμιού Τρικάλων. Σε περίπτωση βροχής, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Οθωμανικό Λουτρό Τρικάλων στην αίθουσα εκδηλώσεων.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Κάστρο Τρικάλων (23/8), Εξωτερικός χώρος Οθωμανικού Τζαμιού Τρικάλων/ σε περίπτωση βροχής, στο Οθωμανικό Λουτρό Τρικάλων στην αίθουσα εκδηλώσεων. (24/8)

Παραγωγή: Πήλιον όρος

Κατηγορία: Μουσική

Ώρα Έναρξης: 21.00

Διάρκεια: 90’

 

Προκρατήσεις για 23 Αυγούστου 

Προκρατήσεις για 24 Αυγούστου 

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η συναυλία θα είναι βασισμένη σε δύο εμβληματικά έργα του Απόστολου Καλδάρα. Τον Βυζαντινό Εσπερινό και τη Μικρά Ασία, που κυκλοφόρησαν το 1972-73.

Ανάμεσα στα τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα θα παρεμβάλλονται διασκευές εμβληματικών τραγουδιών από χώρες προέλευσης των προσφύγων στις μέρες μας. Το σκηνικό που θα περιβάλλει την ορχήστρα είναι πέντε μεγάλων διαστάσεων έργα ζωγραφικής του Κώστα Καλδάρα με θέμα τα γεγονότα από την προσφυγική κρίση του 2015 ενώ θα πραγματοποιείται και προβολή ιστορικών ντοκουμέντων και φωτογραφιών με θέμα τους πρόσφυγες διαχρονικά, μια επιλογή σε συνεργασία με την Ομάδα Τρικαλινών Φωτογράφων.

Με τη συνοδεία επταμελούς ορχήστρας σε ενορχηστρώσεις του Σάκη Κοντονικόλα, τραγουδούν ο Ανδρέας Καρακότας και η Ιωάννα Γιαννοπούλου.

 

Συντελεστές

Διασκευές τραγουδιών, ενορχήστρωση: Σάκης Κοντονικόλας

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στέλιος Καραγιώργος

 

Ερμηνεύουν: Ανδρέας Καρακότας, Ιωάννα Γιαννοπούλου