H πλατφόρμα πολιτισμού του gov.gr beta

Το ελληνικό σινεμά στο 72o Φεστιβάλ Βερολίνου

Δημοσιεύτηκε: |

Η αυλαία της 72ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Βερολίνου άνοιξε στο Zoo Palast με το ελληνικό σινεμά να κάνει φέτος ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του με τρεις ταινίες (μία μεγάλου και δύο μικρού μήκους) που συμμετέχουν σε διαγωνιστικά προγράμματα διεκδικώντας διακρίσεις.

Η ταινία Η Πόλη και η Πόλη των Σύλλα Τζουμέρκα και Χρήστου Πασσαλή διεκδικεί βραβείο στο Επίσημο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Encounters. Οι δύο Έλληνες δημιουργοί ταξιδεύουν στο Βερολίνο συνοδεύοντας το έργο τους, για την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης και τον αφανισμό της στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής.

Παράλληλα οι ταινίες μικρού μήκους Το Βανκούβερ της Αρτέμιδος Αναστασιάδου και Memoir of a Veering Storm της Σοφίας Γεωργοβασίλη συμμετέχουν στα διαγωνιστικά προγράμματα Generation kplus και Generation 14plus αντίστοιχα.

Το Vancouver

Στην Αγορά της Berlinale συμμετέχει διαδικτυακά και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου μέσω του ψηφιακού περιπτέρου του. Η συμμετοχή της Διεύθυνσης της Hellas Film σε αυτό αποσκοπεί στην προώθηση του καταλόγου του ΕΚΚ με τις πρόσφατες ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους στις οποίες είναι συμπαραγωγός, αλλά και του συνόλου της ελληνικής παραγωγής. Στο ψηφιακό περίπτερο του ΕΚΚ συμμετέχει επίσης η Διεύθυνση Hellenic Film Commission προβάλλοντας την Ελλάδας ως τόπο γυρισμάτων διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών.

Memoir of a Veering Storm

Δείτε το τρέιλερ τoυ ΕΚΚ για την 72η Berlinale εδώ:

https://vimeo.com/674383432

 

Exit mobile version