H πλατφόρμα πολιτισμού του gov.gr beta

Συγκίνηση και τιμή στον Χρήστο Λαμπράκη στο γκαλά όπερας με τη Μαρλίς Πέτερσεν

Δημοσιεύτηκε: |

Gala Marlis Petersen, στη μνήμη του Χρήστου Δ. Λαμπράκη, Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής (σύνολο που ιδρύθηκε το 1991, με πρωτοβουλία του Χρήστου Λαμπράκη) υπό τη διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 06/11/2021.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η πρέσβης της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, προσωπικότητες της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας, άνθρωποι παλαιότεροι και νέοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και πλήθος φιλόμουσων Αθηναίων απήλαυσαν και καταχειροκρότησαν τις ερμηνείες της εξέχουσας σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν και τους Μουσικούς της Καμεράτας, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο.

Η πολυβραβευμένη σοπράνο, λάτρης της Ελλάδας, δήλωσε συγκινημένη για τη συμμετοχή της σε αυτή την επετειακή βραδιά όπου συνδυάστηκε η φωνή της σοπράνο με τον πλούσιο ήχο ενός ορχηστρικού συνόλου και με την ατμοσφαιρική απλότητα της πιανιστικής συνοδείας του Matthias Lademann [Ματτίας Λάντεμαν]. (Η Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής ιδρύθηκε το 1991, με πρωτοβουλία του Χρ. Λαμπράκη). Η Μάρλις Πέτερσεν επέλεξε να προσφέρει στο ελληνικό κοινό μερικές από τις πιο γοητευτικές σελίδες του λυρικού ρεπερτορίου: arie antiche, αποσπάσματα από διάσημες όπερες του Haendel [Χαίντελ], τραγούδια, αλλά και άριες κοντσέρτου και τραγούδια για φωνή και πιάνο του Mozart [Μότσαρτ] και άλλων συνθετών.

Ο Μάρκελλος  Χρυσικόπουλος, μαέστρος και σολίστ στο τσέμπαλο, απευθυνόμενος στο κοινό με αφορμή τα 30 χρόνια του Μεγάρου και τη σημασία τους, είπε ότι το σημαντικότερο επίτευγμά του ήταν ότι δημιούργησε το κοινό που χρειάζονται οι μουσικοί για να εμπνευστούν και να ακουστούν, και το κοινό, ενθουσιασμένο, ανταποκρίθηκε με μεγάλη θέρμη στην ιδιαίτερα ανθρώπινη βραδιά.

Η κατάμεστη αίθουσα με την υπέροχη ακουστική που πήρε το όνομα του ιδρυτή του Μεγάρου το 2010, μετά το θάνατό του, απέτισε φόρο τιμής στη μεγάλη κληρονομιά που άφησε δημιουργώντας έναν άρτιο χώρο, ανοίγοντας τον υπέροχο κόσμο της όπερας και της κλασικής μουσικής στο ευρύ κοινό και εισάγοντας μια νέα εποχή στην πολιτιστική ζωή της χώρας, έργο που συνεχίζεται με νέα πλέον πνοή χάρη στην πολύτιμη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Το Gala όπερας πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού World in Harmony.

Exit mobile version