Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Μάριον Ιγγλέση / Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

Δημοσιεύτηκε: 02.11.2021 | Εκδήλωση

Ελληνική Επανάσταση: 200 Χρόνια Μετά

Η ομαδική έκθεση παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), με έργα σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών και διερευνά έννοιες όπως η Ιστορία, η μνήμη, η εθνική ταυτότητα, η ελληνικότητα και το νόημά τους. Διάρκεια έκθεσης: 1 -16 Νοεμβρίου. Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα έως και Κυριακή 18.00-22.00, με ελεύθερη είσοδο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Το «αφήγημα» της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 παρουσιάζεται σε μία εκτεταμένη έκθεση Ελλήνων δημιουργών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Οι εικαστικοί καλούνται να επικεντρωθούν σε έννοιες όπως η Ιστορία, η ατομική και η συλλογική μνήμη, η εθνική συνειδητοποίηση και η εθνική ταυτότητα, η πατρίδα, η ελληνικότητα και η αντίφασή της, καθώς και στο ερώτημα για το νόημα όλων αυτών των εννοιών στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Κώστας Τσώλης / Μπαϊράκι

Ταυτόχρονα, δίνουν τη δική τους εκδοχή για τα σύμβολα, τις εικόνες και τα πρόσωπα, τα μηνύματα και τα συνθήματά της Επανάστασης, το πνεύμα, την ορμή και τον δυναμισμό της, τις διαστάσεις εκείνου του ιστορικού γεγονότος που γέννησε το νέο ελληνικό κράτος. Πέρα από τον όποιο επετειακό χαρακτήρα, η έκθεση δεν επιθυμεί να είναι περιγραφική ή εικονογραφική, ούτε φιλοδοξεί να υποκαταστήσει την αυστηρή ιστορική μελέτη και έρευνα, τις διαφορετικές αναγνώσεις, τις ερμηνείες και τις αποτιμήσεις των ιστορικών.

Αντιγόνη Καββαθά /Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Γιώργος Αλεξανδρίδης, Περικλής Αντωναρόπουλος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Μιχάλης Αρφαράς, Μάρκος Γεωργιλάκης, Απόλλωνας Γλύκας, Περικλής Γουλάκος, Κορνήλιος Γραμμένος, Γιώργος Διβάρης, Μαριλένα Ζαμπούρα, Γιώργος Ζιάκας, Μάριον Ιγγλέση, Αντιγόνη Καββαθά, Τζουλιάνο Καγκλής, Μαριγώ Κάσση, Γιάννης Καστρίτσης, Κυριάκος Κατζουράκης, Άρης Κατσιλάκης, Γιάννης Κονταράτος, Σπύρος Κουρσάρης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μιχάλης Μανουσάκης, Πέννυ Μονογιού, Κυριάκος Μορταράκος, Παναγιώτης Μπαξεβάνης, Βάλλυ Νομίδου, Στέλλα Παγώνη, Μαρία Παναγιώτου, Νίκος Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπασάϊκας, Βασίλης Παπατσαρούχας, Βαγγέλης Πλοιαρίδης, Σπυριδούλα Πολίτη, Κυριάκος Ρόκκος, Ιφιγένεια Σδούκου, Ηλίας Σιψάς, Άγγελος Σκούρτης, Ελευθερία Στόικου, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Κώστας Τσώλης, Ερατώ Χατζησάββα, Κώστας Χριστόπουλος, Γιάννης Ψυχοπαίδης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:

Ερατώ Χατζησάββα, εικαστικός

Γιάννης Μπόλης, ιστορικός της τέχνης

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου

στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης