Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 05.10.2021 | Εκδήλωση

Παιχνίδια, δράσεις και ψηφιακές θαλασσογραφίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΑΜΘ συνεχίζονται τον Οκτώβριο διαδικτυακά αλλά και με φυσικό τρόπο, με τη νέα ψηφιακή δράση «Θαλασσογραφίες», την πρώτη δράση απτικής ξενάγησης και απτικής ανασκαφής μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης καθώς και με τη Λέσχη Ανάγνωσης.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Πολλά έχει να προτείνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων για το φθινόπωρο, επεκτείνοντας τις δράσεις του τόσο στο ψηφιακό πεδίο όσο και στο πεδίο των ξεναγήσεων με φυσικό τρόπο στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Αρχαίας Μακεδονίας.

Θαλασσογραφίες (Seascapes)

Με τη νέα ψηφιακή του δράση «Θαλασσογραφίες» (27 Σεπ 2021 – 31 Μαΐου 2022) το ΑΜΘ προσκαλεί τους διαδικτυακούς επισκέπτες κάθε ηλικίας να δημιουργήσουν ένα κολάζ. Έμπνευση η σκηνή θαλάσσιου κόσμου από τη διακόσμηση μαρμάρινης σαρκοφάγου που εκτίθεται στην είσοδο του μουσείου.

Το κολάζ θα πρέπει να συνοδεύεται από το όνομα του δημιουργού, τον τίτλο και, προαιρετικά, από μια σύντομη ιστορία που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 100 λέξεις.

Τα έργα των συμμετεχόντων θα εκτεθούν σε ψηφιακή έκθεση του μουσείου το καλοκαίρι του 2022.

«Ανακαλύψτε» τη λίθινη θάλασσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και εμπνευστείτε για να δημιουργήσετε ένα δικό σας «θαλασσινό» κολάζ.

Οδηγίες Κατασκευής Κολάζ

Αγγίζω και ανακαλύπτω την Αρχαία Μακεδονία – 7 Οκτωβρίου 2021

Το ΑΜΘ υποδέχεται μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης στην πρώτη δράση απτικής ξενάγησης και απτικής ανασκαφής που θα υλοποιηθεί στις μόνιμες εκθέσεις και στον αύλειο χώρο του μουσείου.

Το πρόγραμμα  διενεργείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και επικοινωνιακών δράσεων για ΑΜεΑ, με τίτλο «Πρόσβαση στον πολιτισμό για όλους/ες» που υλοποιεί το ΥΠΠΟΑ συμμετέχοντας στο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα ΑμεΑ 2021-2023».

 

Πρόκειται για την πρώτη από τις συνολικά τέσσερις δράσεις που διοργανώνει το ΑΜΘ, σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης, αποκλειστικά για παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης.

Λέσχη Ανάγνωσης (διαδικτυακά) στο ΑΜΘ

Η επόμενη διαδικτυακή συνάντηση των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης ΑΜΘ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, στις 19.00.

Αυτή τη φορά δεν θα έχει καλεσμένο κάποιον συγγραφέα. Καλεσμένοι θα είναι οι αναγνώστες!

Θα συζητηθούμε για τα αγαπημένα μας βιβλία, για αυτά που διαβάσαμε το καλοκαίρι αλλά και για εκείνα που διαβάσαμε πρόσφατα, το φθινόπωρο, και μας έκαναν εντύπωση. Θα μιλήσουμε, ακόμη, για τη λειτουργία της Λέσχης, θα μοιραστούμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας, θα προτείνουμε βιβλία και συγγραφείς για τις επόμενες συναντήσεις μας.