Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Humanae, Angelica Dass

Δημοσιεύτηκε: 04.10.2021 | Εικαστικά

Humanae: Η έκθεση της Angélica Dass

Ανακαλύψτε τα πορτρέτα της βραβευμένη φωτογράφου Angélica Dass, έως τις 30 Οκτωβρίου στο ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη είσοδο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Το Humanæ παρουσιάστηκε στο ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο του SNF Nostos 2021 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αποτελεί ένα διεθνές φωτογραφικό έργο-στοχασμό που διαρκώς εξελίσσεται και διερωτάται τι σημαίνει το χρώμα του δέρματος. Ποια είναι τα αληθινά χρώματα της ανθρωπότητας μακριά από τις στερεοτυπικές ταμπέλες;

Η Βραζιλιάνα καλλιτέχνιδα Angélica Dass ζει στην Ισπανία και μέσω της φωτογραφίας επιθυμεί να καλλιεργήσει έναν διάλογο ανάμεσα στο προσωπικό και το παγκόσμιο, κινητοποιώντας ένα παιχνίδι όπου οι κοινωνικοί κώδικες αμφισβητούνται και επινοούνται ξανά, ταράσσοντας ταυτότητες και μάσκες.

Η συλλογή πορτραίτων Humanæ περιλαμβάνει μέχρι στιγμής περισσότερες από 4.000 φωτογραφίες που έχουν ταξιδέψει σε περισσότερες από 40 χώρες αποκαλύπτοντας την ομορφιά της διαφορετικότητας και των ανθρωπίνων χρωμάτων.

Πάνω από 100 πορτραίτα, τοποθετημένα στις όχθες του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ, υπενθυμίζουν στους επισκέπτες ότι το χρώμα του δέρματος είναι απλώς ένα αντικειμενικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό, ισοπεδώνοντας προκαταλήψεις που οδηγούν σε κάθε είδους ανισότητες. Bαδίζοντας παράλληλα στο Κανάλι, το κοινό θα μπει στον κόσμο της Angelica Dass, έναν κόσμο όπου η ποικιλία και η διαφορετικότητα είναι φυσική και συμβάλλει μόνο στην ομορφιά της ίδιας της ζωής.

 

Η έκθεση παρουσιάζεται στην όχθη του Καναλιού έως τις 30/10.

Είσοδος ελεύθερη