H πλατφόρμα πολιτισμού του gov.gr beta

13ο Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις

Δημοσιεύτηκε: |

Η αυλαία του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις) άνοιξε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού παρουσία της A. E. της Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Φέτος, το Φεστιβάλ διανύει τον 13ο χρόνο της ζωής του, προσφέροντας δύο προγράμματα που αλληλοσυμπληρώνονται και επιτρέπουν τη δωρεάν πρόσβαση στις λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Φεστιβάλ, και απευθύνονται σε όλους.

Το πρώτο πρόγραμμα, από τις 11 ως τις 29 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί σε μεικτή μορφή, που σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία σε χώρους όπως το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Σχολή Abanico –τηρώντας όλα τα ισχύοντα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας−, αλλά συγχρόνως θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε αυτό σε ψηφιακή μορφή.

Το δεύτερο, το 13ο Φεστιβάλ e-ΛΕΑ σε ψηφιακή μορφή, θα λάβει χώρα από τις 2 ως τις 18 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή προσκεκλημένων συγγραφέων από την Ελλάδα και τον ιβηροαμερικανικό κόσμο.

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κήρυξε την έναρξη του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ. Χαιρετισμό απηύθυναν και άλλες προσωπικότητες, από τον διπλωματικό και τον πολιτιστικό χώρο, της Ιβηρικής Αμερικής και της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ, αμέσως μετά, στις 20:00, θα απονεμηθεί το 1ο Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης ΛΕΑ στον μεταφραστή, τη μεταφράστρια ή τη μεταφραστική ομάδα  που θα έχει πραγματοποιήσει κατά το αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό έτος, σύμφωνα με την ημερομηνία έκδοσης του έργου και καταχώρησης του στη βάση δεδομένων της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ, την καλύτερη πρώτη μετάφραση ή αναμετάφραση ενός λογοτεχνικού έργου (μυθιστορήματος, συλλογής διηγημάτων, θεατρικού κειμένου, ποιητικής συλλογής ή ανθολογίας ενός ή περισσοτέρων ποιητών) γραμμένου είτε στα ισπανικά είτε στα πορτογαλικά είτε στα καταλανικά.

Η μέρα έκλεισε με έναν ύμνο στον εν ελευθερία διάλογο.  Το μουσικό συγκρότημα Los del Sur,  ερμήνευσε τραγούδια με τα οποία έστειλε στο κοινό ένα μήνυμα αδερφοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες, την Ελλάδα και το Περού.

Θα βρείτε το πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ ΛΕΑ και του Φεστιβάλ e-ΛΕΑ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://lea-festival.com/events/

Exit mobile version