Η πλατφόρμα πολιτισμού του

«Ξένοι στην ίδια θάλασσα», Δέσποινα Κούρτη

Δημοσιεύτηκε: 02.08.2021 | Εκδήλωση

Ξένοι στην Ίδια Θάλασσα – Αρχαιολογικός Χώρος Βούντενης

Στις 19 και 20 Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο Βούντενης. Ώρα έναρξης παράστασης: 19.30

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Ξένοι στην ίδια θάλασσα

19 & 20 Αυγούστου,  Αρχαιολογικός χώρος Βούντενης Πάτρας, Αχαΐα

Κατηγορία: Θέατρο

Παραγωγή: Επτάρχεια

Ώρα: 19:30

 

Για προκρατήσεις στις 19 Αυγούστου 

Για προκρατήσεις στις 20 Αυγούστου 

Το «Όνειρο στο κύμα», το «Μοιρολόγι της φώκιας» και ο «Νεκρός ταξιδιώτης» είναι τρία διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που τα ενώνει, σαν νησιά που γειτονεύουν, η θάλασσα. Η θάλασσα των ελληνικών μύθων, της Ιστορίας και των ιστοριών πολλών, πολλών ανθρώπων, που ενώνουν τη μοίρα τους μαζί της. Το απόλυτο παραμύθι κι ο απόλυτος τρόμος. Η λαχτάρα για μια καλύτερη ζωή και η έλξη για το σκοτάδι και το άγνωστο. Η ομορφιά και η φρίκη σαν αλλεπάλληλοι κυματισμοί της ίδιας εκείνης θάλασσας.

Στο αρχαίο νεκροταφείο της Βούντενης, η παράσταση Ξένοι στην ίδια θάλασσα προσπαθεί να αφηγηθεί το θαύμα που το καθένα από τα τρία διηγήματα παρακολουθεί, να συναντηθεί με το θαύμα που η ίδια η ζωή επιφύλαξε. Ένα νεκροταφείο τριών χιλιάδων χρόνων έρχεται με την απόκοσμη ομορφιά του, με το πείσμα του να κρατά τα μυστικά του μες στους λαξευτούς του τάφους και παρηγορεί δίχως να καθησυχάζει. Ό,τι δηλαδή κάνει και ο Παπαδιαμάντης στα τρία κείμενά του.

Με τα πιο λιτά και θεατρικά μέσα η παράσταση προσπαθεί να ξαναμιλήσει τη γλώσσα του. Όχι μόνο εκείνη την τόσο δική του καθαρεύουσα αλλά και την άλλη, τη δίχως λέξεις.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Μουσική: Άρης Τρουπάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Θοδωρής Χρυσικός

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Νίκα

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Ήμελλος, Δέσποινα Κούρτη, Άρης Τρουπάκης