Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 01.08.2021 | Εκδήλωση

Ιατροσόφια – Ασκληπιείο Κω

Στις 18 και 19 Αυγούστου, στο Ασκληπιείο Κω, στις 21.00.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Ιατροσόφια

 

18 & 19 Αυγούστου,  Ασκληπιείο Κω, Κως

Κατηγορία: Μουσικό θέατρο

Παραγωγή: arte con anima

Ώρα: 21:00

 

Για προκρατήσεις στις 18 Αυγούστου

Για προκρατήσεις στις 19 Αυγούστου 

 

Γιατροσόφια για τις αρρώστιες του σώματος , της ψυχής και του νου, για τους πόνους της καρδιάς, για τα άλγη του κορμιού, ένας συγκινητικός κι απόκοσμος θησαυρός λαϊκής σοφίας ξεδιπλώνεται στα βυζαντινά « Ιατροσόφια» του Ιωάννη Σταφιδά. Με άξονα το μαγικό βιβλίο του, η  Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή συμπράττει με τον συνθέτη Νίκο Γαλενιανό και την εικαστικό Μαλβίνα Παναγιωτίδη για μια μουσική παράσταση που επιθυμεί να συνδεθεί ξανά με τη μαγγανεία, το ξόρκι, το παράλογο.

Η ασθένεια, η αδυναμία, ψυχική και ανατομική, το γήρας και οι χυμοί της νιότης απέναντι στην αιώνια πάλη του ανθρώπου με τη ζωή και τον θάνατο.

Δύο μουσικοί, τρεις τραγουδιστές, ένας συνθέτης και μία εικαστικός ξορκίζουν το πάσχον σώμα, φορέα της απόκρυφης ιστορίας της Ευρώπης, μέσα από τις ελληνικές, λαϊκές θεραπευτικές δοξασίες. Στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον του Ασκληπιείου της Κω, εκεί που συναντιούνται η Ανατολή με τη Δύση, αναμετριέται η ιστορία της επιστημονικής γνώσης με το μεταφυσικό θυμίζοντας μας  τη φράση του Φράνσις Μπέικον: “Όποιος δεν εφαρμόζει νέες θεραπείες, πρέπει να περιμένει καινούρια κακά. Γιατί ο χρόνος, είναι ο πιο μεγάλος πρωτοπόρος»

 

Συντελεστές

Σύλληψη – Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή

Μουσική: Νίκος Γαλενιανός

Εικαστικός: Μαλβίνα Παναγιωτίδη

Φωτισμοί: θ.α

Ερμηνεύουν: Λητώ Μεσσήνη (υψίφωνος), Αναστασία Κότσαλη (μεσόφωνος), Νίκος Σπανάτης (κόντρα τενόρος)

Μουσικοί: Kώστας Ζιγκερίδης (ακορντεόν), Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο)

ΑΜΚΕ: arte con anima