Η πλατφόρμα πολιτισμού του

ΔΗΛΩΘΕΙΣΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ©Ηλιάνα Αλεξάνδρου

Δημοσιεύτηκε: 25.08.2021 | Εκδήλωση

Δηλωθείσα τοποθεσία – Τείχη της Δράμας

Η περφόρμανς παρουσιάζεται στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στα Τείχη της Δράμας, στις 21.00. Το πρότζεκτ πλαισιώνει η εικαστική έκθεση στο Μουσείο Δράμας που διαρκεί από τις 6 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

 7 & 8 Σεπτεμβρίου, Τείχη της Δράμας (performance)

6/9 – 30/9,  Μουσείο Δράμας (εικαστική έκθεση)

Κατηγορία: Εικαστικά

Παραγωγή: Blow-Up

Ώρα: 21:00

 

Προκρατήσεις για 7 Σεπτεμβρίου

 

Προκρατήσεις για 8 Σεπτεμβρίου

 

Το πρότζεκτ «δηλωθείσα τοποθεσία» δημιουργήθηκε με αφορμή το έργο του Ν. Γ. Πεντζίκη “Πόλεως και νομού Δράμας Παραμυθία”.  Η καλλιτεχνική ομάδα εκκινεί από το λογοτέχνημα για να παρουσιάσει μια εικαστική έκθεση με γλυπτά της Άννας Λάσκαρη και του Κώστα Σαχπάζη, καθώς και μια παράσταση χορού από τον Αλέξανδρο Φαρμάκη, με πρωτότυπη μουσική από τους Γιώργο Δούσο και Αχιλλέα Τίγκα.

Η «δηλωθείσα τοποθεσία» του έργου είναι η πόλη και ο νομός Δράμας. Η συνθετική εικόνα που παράγεται εκθέτει το κοινό σε μια πολλαπλή εμπειρία με αφορμή το λογοτεχνικό έργο. Η εικαστική εγκατάσταση αναστοχάζεται πάνω σε ζητήματα χρόνου και ρυθμού, δομής και έντασης μεταξύ των πολλαπλών αφηγήσεων στο έργο του Πεντζίκη.

Η παράσταση στροβιλισμού αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή του μυστικιστικού δρώμενου και η μουσική συνδυάζει τη χρήση παραδοσιακών και μη οργάνων και ήχων. Ένα νέο κείμενο, το οποίο προέκυψε μέσα από τη διαδικασία των προβών, ακούγεται σε σημεία της παράστασης και θα είναι διαθέσιμο στο κοινό αλλά και στους επισκέπτες της γλυπτικής εγκατάστασης.

 

Συντελεστές

Μουσικός: Γιώργος Δούσος, Αχιλλέας Τίγκας

Εικαστικός – Ερευνήτρια: Άννα Λάσκαρη

Εικαστικός: Κώστας Σαχπάζης

Μουσικός επί σκηνής: Αχιλλέας Τίγκας

Xορευτής – Στροβιλιστής: Αλέξανδρος Φαρμάκης