Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Γαλεριανό Συγκρότημα

Δημοσιεύτηκε: 07.07.2021 | Εκδήλωση

Περί Χρείας Αναπνοής, Μετά Πανδημικά Μέλλοντα – Γαλεριανό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης

Στις 28 και 29 Ιουλίου, στις 20.30

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

«ΠΕΡΙ ΧΡΕΙΑΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ – ΜΕΤΑ ΠΑΝΔΗΜΙΚΑ ΜΕΛΛΟΝΤΑ»
28 & 29 Ιουλίου, Γαλεριανό Συγκρότημα

15 Ιουλίου – 5 Σεπτεμβρίου (διάρκεια εικαστικών εγκαταστάσεων)

Κατηγορία: Εικαστικά, Χορός

Παραγωγή: Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού POW WOW

 

Για κρατήσεις στις 28/7

Για κρατήσεις στις 29/7

H καλλιτεχνική δράση «Περί Χρείας Αναπνοής, Μετά Πανδημικά Μέλλοντα» παρουσιάζει δύο διαφορετικές παραστάσεις στις 28 και 29 Ιουλίου. Η πρώτη τιτλοφορείται «Τα Ερείπια εντός μου…» και πρόκειται για την εικαστική performance του Άγγελου Σκούρτη, ενώ η δεύτερη ονομάζεται «Asymptote», είναι χορευτική παράσταση και παρουσιάζεται σε πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Μπακογιάννη. Ταυτοχρόνως, οι δύο αυτές παραστάσεις πλαισιώνονται από τρεις εικαστικές εγκαταστάσεις: «Το Κατώφλι» της Μαίρης Ρουσιώτη, τα «Αναθήματα» της Νάντιας Σκορδοπούλου και τις «Στήλες Ίασης» της Βιβέτας Χριστούλη, που θα εκτίθενται στο Γαλεριανό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης από τις 15 Ιουλίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Όλες οι δράσεις αντλούν ερεθίσματα από τα αρχαία Ασκληπιεία και τη δυναμική τους ως ενεργά σύμβολα ιστορικής μνήμης που σχετίζονται με την ίαση και με αφορμή την πανδημία coronavirus, η δράση επιχειρεί την επικαιροποίηση της επαφής μας με το πολιτισμικό μας παρελθόν, για τον σχεδιασμό του μετα-πανδημικού μας μέλλοντος.

Με αφετηρία αρχαία ιατρικά συγγράμματα (Γαληνός) και ιδεολογικές και φιλοσοφικές αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων για την υγεία, η δράση «Περί Χρείας Αναπνοής – Μετά Πανδημικά Μέλλοντα» αποτελεί σχόλιο και αισθητική ρήξη στην «πόλη του εγκλεισμού» που έχει προκύψει από τα μέτρα πρόληψης κατά της covid-19.

 

Συντελεστές

28/7 & 29/7/2021 (δρώμενα)

«Τα Ερείπια εντός μου…» (εικαστική performance): Άγγελος Σκούρτης

«Asymptote» (χορευτική παράσταση): Αρετή Αθανασοπούλου, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Ζωή Μαστροθεοδώρου (χορεύτριες) – Κωνσταντίνος Μπακογιάννης (ηχητική σύνθεση)

 

15/7-5/9/2021 (διάρκεια εικαστικών εγκαταστάσεων)

«Το Κατώφλι» (εικαστική εγκατάσταση): Μαίρη Ρουσιώτη

«Αναθήματα» (εικαστική εγκατάσταση): Νάντια Σκορδοπούλου

«Στήλες Ίασης» (εικαστική εγκατάσταση): Βιβέτα Χριστούλη