H πλατφόρμα πολιτισμού του gov.gr beta

Αισχύλεια 2021

Δημοσιεύτηκε: |

Τα Αισχύλεια επιστρέφουν για την 47η διοργάνωσή τους στον Δήμο της Ελευσίνας, μετά από την περσινή ακύρωσή τους λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, η εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ με τη Φωτεινή Δάρρα και τον Γιώργο Παπαχριστούδη, μεταφέρεται εκτάκτως, λόγω των πυρκαγιών, την Τετάρτη 25 Αυγούστου, ως ένδειξη συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Δυτικής Αττικής.

Τα δωρεάν δελτία εισόδου, που έχουν ήδη διατεθεί θα ισχύσουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία.

Παράλληλα αναβάλλεται -μέχρι νεοτέρας- η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα που είχε προγραμματιστεί για τις 23 Αυγούστου.

Επίσης η έκθεση «Πίσω από το Θέατρο» του Ανδρέα Λόλη, που αποτελεί συνδιοργάνωση με την 2023 ELEVSIS European Capital of Culture (Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης) θα είναι επισκέψιμη από την Τετάρτη 25 Αυγούστου.

Φέτος, η Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνεισφέρει στο φεστιβάλ Αισχύλεια 2021 με την επιτόπια εγκατάσταση “Πίσω από το θέατρο” του γλύπτη Ανδρέα Λόλη, και την παράσταση χορού «ΟΜΜΑ» του χορογράφου Ζοζέφ Νατζ, σε πανελλήνια πρεμιέρα.

Το πρόγραμμα αποτελείται από επτά συναυλίες των Φωτεινή Δάρρα, Γιώργου Παπαχριστούδη, Δήμητρας Γαλάνη, Νατάσσας Μποφίλιου, Γιάννη Κότσιρα, Σωκράτη Μάλαμα, Γιώργου Αβραμίδη, και Δημήτρη Ζερβουδάκη και Γεωργίας Νταγάκη.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν οι θεατρικές παραστάσεις «Ορέστης», «Φοίνισσες» και «Ιππείς» του Εθνικού Θεάτρου, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, «Βάκχες», «Φιλική Εταιρεία. Η Αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση του ΠΙΟΠ», σε πρωτότυπο κείμενο των Ιόλη Ανδρεάδη, Άρη Ασπρούλη και σε σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη, «Όρνιθες» και Το όνειρο του Σκιάχτρου».

Στον θερινό κινηματογράφο θα προβληθούν, ελληνικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, όπως τα «Άλυτη», «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες», «Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών», «Winona», καθώς και ταινίες μικρού μήκους – «ElectricSwan», «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», «Λεωφόρος Πατησίων», «Περσεφόνη».

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

Exit mobile version