Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Σκηνή από την παράσταση «Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο»

Δημοσιεύτηκε: 16.06.2021 | Εκδήλωση

Ποιες παραστάσεις βλέπουμε στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2021, στην Πειραιώς 260 (16 -17 Ιουνίου)

Η παράσταση «Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο» του Κωνσταντίνου Χατζή και η διεθνής συμπαραγωγή «Lamenta» των Κουν Αουγκουστέινεν και Ροζάλμπα Τόρρες Γκερρέρο, παρουσιάζονται στις σκηνές της Πειραιώς 260.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, παρουσιάζει δύο μοναδικές παραστάσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη, 16 και 17 Ιουνίου 2021, στο κτήριο της Πειραιώς 260.

Σημειώνουμε στο πρόγραμμα:

«Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο» – Πειραιώς 260 (Ε)

16/06/2021 στις 22.30

17/06/2021 στις 21.00

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής συνεχίζει την έρευνά του στο αρχαίο δράμα και εμπνέεται αυτή τη φορά από τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου. Στην παράσταση «Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο», μοναδική ερμηνεύτρια στο κέντρο της σκηνής είναι η διεθνώς βραβευμένη ηθοποιός Σοφία Χιλλ. Το κείμενο του Χατζή και η ερμηνεία της Χιλλ συνδιαλέγονται με το νέο μουσικό έργο του Γιώργου Κουμεντάκη.

Μινιμαλιστική προσέγγιση, τραγικός λόγος και οι ήχοι του γιαϊλί ταμπούρ, σε ερμηνεία του Ευγένιου Βούλγαρη, και του πιάνου, σε ερμηνεία του σκηνοθέτη, παντρεύονται με τις καθηλωτικές φωτογραφίες του πολυβραβευμένου ακτιβιστή φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγκάδο.

Με αγγλικούς υπέρτιτλους και με ελληνικούς στην πρεμιέρα.

Πληροφορίες για τα εισιτήρια θα βρείτε εδώ.

Lamenta / Μοιρολόγια – Πειραιώς 260 (Δ)

16/06/2021 στις 21.00

Εννέα Έλληνες χορευτές με εμπειρία σε παραδοσιακούς χορούς, μαζί με Έλληνες και ξένους μουσικούς, ενώνουν τις δυνάμεις τους με το καλλιτεχνικό δίδυμο Siamese Cie, και μας καλούν να συμφιλιωθούμε με την απώλεια μέσα από τη δύναμη της μουσικής και του χορού.

Μοιρολόι: η ιεροτελεστία του πένθους, η θεραπευτική διάσταση της μουσικής και του τραγουδιού, η συμμετοχή, όχι μόνο του νου αλλά και του σώματος, στη διαδικασία του θρήνου. Σε μια εποχή που τα τελετουργικά πένθους δεν έχουν πλέον θέση στις δυτικές κοινωνίες, η παλιά αυτή ελληνική παράδοση γοήτευσε τους δύο διάσημους Βέλγους χορογράφους Κουν Αουγκουστέινεν και Ροζάλμπα Τόρρες Γκερρέρο, οι οποίοι, μετά από ενδελεχή έρευνα, μεταγράφουν παραδοσιακά μοιρολόγια της Ηπείρου στο πεδίο του σύγχρονου χορού.

Πληροφορίες για τα εισιτήρια θα βρείτε εδώ.