H πλατφόρμα πολιτισμού του gov.gr beta

Park your cinema: Θερινό σινεμά για όλους

Δημοσιεύτηκε: |

Από την ταινία «Ένα σχολείο πολύ ροκ (School of Rock)»

Με μεγάλη χαρά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεργάζεται φέτος το καλοκαίρι με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στη δράση Park your cinema, τη σειρά υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του ΚΠΙΣΝ που υποδέχεται για έκτη χρονιά το κοινό στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιλέγει μέχρι και τον Σεπτέμβριο τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες, ενώ τις παιδικές ταινίες της ενότητας Park your cinema kids επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF).

Για αυτό το καλοκαίρι, που χρειαζόμαστε να γελάσουμε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μια σειρά από ταινίες που αποδεικνύουν ότι η κωμωδία είναι, τελικά, μια πολύ σοβαρή υπόθεση, εγκαινιάζοντας το φετινό πρόγραμμα προβολών με τον θρυλικό Ντέρεκ Ζουλάντερ που προσγειώνεται από τα catwalks των ’00s στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Zoolander

Επιπλέον, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας επιλέγει για τους μικρούς θεατές και τις οικογένειές τους ταινίες με πρωταγωνιστές απίθανους ήρωες που ξεφεύγουν από την ασφάλεια του κόσμου τους και ζουν αξέχαστες περιπέτειες ξεδιπλώνοντας, παράλληλα, ξεχωριστές ιστορίες για τη φιλία, την οικογένεια, την ενηλικίωση και το πώς γνωρίζουμε τον κόσμο και τον εαυτό μας μέσα από τις σχέσεις μας με τους άλλους. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν το πιο διασκεδαστικό κινηματογραφικό καλοκαίρι κάτω από τον έναστρο ουρανό του ΚΠΙΣΝ.

Όλες οι ταινίες προβάλλονται στις 21.00 στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Προτείνεται οι θεατές να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό και ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Τα προγράμματα Park your cinema και Park your cinema kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε τις ταινίες και το πρόγραμμα προβολών στο site του ΚΠΙΣΝ και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Exit mobile version