Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 02.03.2021 | Εκδήλωση

Megaron Online: Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ερμηνεύει Φραντς Σούμπερτ

Δωρεάν διαδικτυακή πρεμιέρα την Πέμπτη 11 Μαρτίου στις 8.30μ.μ., σε απευθείας μετάδοση από το site, το digitalculture.gov.gr και το fb του ΜΜΑ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ερμηνεύει σε δωρεάν live streaming, με τη δική της φρέσκια ματιά, το Οκτέτο σε φα μείζονα, D. 803 του Φραντς Σούμπερτ.

Στη συναυλία συμμετέχουν, ως κλαρινετίστας, ο Διονύσης Γραμμένος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της ΕΛΣΟΝ, και η γαλλίδα βιολονίστα Αλεξάντρα Σουμ. Λαμβάνουν επίσης μέρος οι μουσικοί: Γιώργος Μπάνος (β΄ βιολί), Άλκηστις Μισούλη (βιόλα), Αναστασία Δεληγιαννάκη (βιολοντσέλο), Κωνσταντίνος Σηφάκης (κοντραμπάσο), Ανδρέας Ανθόπουλος (φαγκότο) και Άγγελος Σιωράς (κόρνο).

Θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες για 48 ώρες.

Όλες οι αναμεταδόσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ.

Φραντς Σούμπερτ (1797 – 1828)
Οκτέτο σε φα μείζονα, D. 803

Το Οκτέτο σε φα μείζονα, παραγγελία στον Schubert του αυστριακού κόμη Φέρντιναντ φον Τρόγιερ, ξακουστού κλαρινετίστα του καιρού του, γράφτηκε τον Μάρτιο του 1824 και αποτελεί μια σπάνια συνθετική φόρμα. Πρωτοπαρουσιάστηκε λίγους μήνες αργότερα από τον φον Τρόγιερ σε συναυλία στην κατοικία του αρχιδούκα Ροδόλφου, σημαντικού προστάτη των τεχνών, εκείνη την εποχή. Πρόκειται, επί της ουσίας, για ένα ντιβερτιμέντο μεγάλης κλίμακας που χαρακτηρίζεται από πνεύμα ζωηρότητας και αισιοδοξίας και δεξιοτεχνική γραφή στα μέρη για σόλο κλαρινέτο, αλλά και για κλαρινέτο και φαγκότο. Στα βασικά μουσικά θέματα του πρώτου μέρους του ο ακροατής αναγνωρίζει εύκολα τη μελωδία του περίφημου τραγουδιού του Schubert «Ο Οδοιπόρος» [“Der Wanderer”].

Πληροφορίες  www.megaron.gr