Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημήτρης Καταλειφός

Δημοσιεύτηκε: 12.01.2021 | Βιβλίο

Ο Δημήτρης Καταλειφός διαβάζει τον «Ουίλιαμ Ουίλσον» του Έντγκαρ Άλαν Πόε

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του δεύτερου κύκλου των Αναγνώσεων, της διαδικτυακής ηχητικής σειράς του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Εμπνευσμένο από λαϊκές ιστορίες για σωσίες αλλά και άρθρα σε έντυπα εκείνης της εποχής, το συγκλονιστικό διήγημα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε (1839) με τίτλο «Ουίλιαμ Ουίλσον», παρουσιάζει τον βίο ενός αριστοκράτη, ο οποίος κρύβει την πραγματική του ταυτότητα και συστήνεται στον περίγυρό του με το όνομα Ουίλλιαμ Ουίλσον.

Η ζωή του, όμως, αλλάζει δραστικά, όταν ξαφνικά γνωρίζει το alter ego του που έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο, τον ακολουθεί παντού και τον συμβουλεύει διαρκώς ψιθυρίζοντάς του νουθεσίες. Η σχέση τους είναι εξαρχής συγκρουσιακή, και ο αληθινός Ουίλλιαμ θα θελήσει να απαλλαγεί από τον σωσία του καλώντας τον σε μονομαχία.

Ο δεύτερος κύκλος των Αναγνώσεων του ΚΠΙΣΝ, στον οποίο εντάσσεται η ανάγνωση του διηγήματος από τον Δημήτρη Καταλειφό, είναι αφιερωμένος σε εμβληματικά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας των τελευταίων δύο αιώνων που αφηγούνται ιστορίες από τις ζωές “καθημερινών ηρώων” από εποχές που έχουν παρέλθει. Διακεκριμένοι Έλληνες ηθοποιοί επιχειρούν να ταξιδέψουν το διαδικτυακό κοινό σε σπουδαίες για τη λογοτεχνική τους αξία και το καλλιτεχνικό τους βάθος εκδοχές της ανθρώπινης περιπέτειας υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Ιώς Βουλγαράκη.

Πρόσωπα του ήρωα: Αναγνώσεις | Ο Δημήτρης Καταλειφός διαβάζει τον “Ουίλλιαμ Ουίλσον” του Έντγκαρ Άλαν Πόε

Συντελεστές
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ιώ Βουλγαράκη
Διαβάζει ο Δημήτρης Καταλειφός
Ηχοληψία – Μίξη – Mastering: Γιώργος Μαντάς
Μουσικό σήμα: Νίκος Γαλενιανός
Ο Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος έπαιξε τσέλο για την ηχογράφηση του μουσικού σήματος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση είναι διαθέσιμες εδώ.