Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Gioacchino Rossini: O κουρέας της Σεβίλλης. 01/02/2020

Δημοσιεύτηκε: 19.01.2021 | Εκδήλωση

Ο Γιώργος Πέτρου και οι Μουσικοί της Καμεράτας παρουσιάζουν Γιόζεφ Χάυντν

Δείτε τους Μουσικούς της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και τον Γιώργο Πέτρου σε μία ακόμη συναυλία σε streaming, από τις 30 Ιανουαρίου έως και την 1η Φεβρουαρίου, για την οποία έχουν επιλέξει να παρουσιάσουν σε όργανα εποχής δύο γνωστές συμφωνίες της κλασικής εργογραφίας του Γιόζεφ Χάυντν.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τον διεθνούς φήμης μαέστρο Γιώργο Πέτρου, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο Φεστιβάλ Μπαρόκ Όπερας του Μπαϋρόυτ, στο Τεάτερ αν ντερ Βιν της Βιέννης και στην Αίθουσα Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ, επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τέσσερις νέες διαδικτυακές συναυλίες από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου. Οι συναυλίες, με μπαρόκ και κλασικό ρεπερτόριο, προβάλλονται σε streaming στο πλαίσιο του Megaron Online.

Μετά από το Κοντσέρτο για φορτεπιάνο σε ντο μείζονα Κ. 413 και την Συμφωνία σε ντο μείζονα K. 425 με την επωνυμία «Λιντς» του Μότσαρτ που παρουσιάστηκαν στις 20 Ιανουαρίου, οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και ο Γιώργος Πέτρου προσφέρουν στο κοινό στις 30 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου, δύο συμφωνίες του Γιόζεφ Χάυντν. Πρόκειται για μία ακόμη συναυλία (παραγωγή ΜΜΑ), για την οποία έχουν επιλέξει να παρουσιάσουν σε όργανα εποχής δύο γνωστές συμφωνίες της κλασικής εργογραφίας, «της Οξφόρδης» (αρ. 92) και την «Έκπληξη» (αρ. 94) του Γιόζεφ Χάυντν.

Οι φίλοι της μπαρόκ μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, στις 13 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ., επίσης σε live streaming, μια βραδιά αφιερωμένη στον κοσμαγάπητο Αντόνιο Βιβάλντι. Πρόκειται για ένα μουσικό εγχείρημα υψηλών αξιώσεων και… μεγάλων αντοχών (παραγωγή ΜΜΑ), στο πλαίσιο του οποίου η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει και τα 12 κοντσέρτα για έγχορδα από τη συλλογή «O αρμονικός οίστρος» του σπουδαίου ιταλού μουσουργού, που έχουν χαρακτηριστεί ως μερικά από τα πλέον επιδραστικά έργα στην ιστορία της οργανικής μουσικής του 18ου αιώνα.

Οι ψηφιακές μεταδόσεις των συναυλιών του βραβευμένου συνόλου υπό τον Γιώργο Πέτρου που έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο δίμηνο του 2021, ολοκληρώνονται στις 24 Φεβρουαρίου (8.30 μ.μ.) με ένα ακόμη Linbury Trust Concert σε συμπαραγωγή με τους Μουσικούς της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το αθηναϊκό σύνολο προσεγγίζει και πάλι, πάντα σε όργανα εποχής, Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ, έναν συνθέτη τον οποίο έχει αναδείξει μέσω των ζωντανών του εμφανίσεων αλλά και μέσω των βραβευμένων δισκογραφικών του καταθέσεων. Αυτή τη φορά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα Concerti grossi, έργο 3, μια συλλογή από έξι λαμπερά κομψοτεχνήματα της μπαρόκ μουσικής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα live streamings των συναυλιών και εδώ