Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Φένια Χρήστου

Δημοσιεύτηκε: 13.08.2020 | Εκδήλωση

«Στα όνειρα των ποιητών» Από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στον Αρχαιολογικό Χώρο Δίου-Ιερό της Δήμητρας

Στις 22 Αυγούστου στις 21.00

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναπροσαρμόζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Οι εκδηλώσεις με χωρητικότητα άνω των 100 θεατών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες, έως και τις 24 Αυγούστου, στις συγκεκριμένες περιοχές, αναβάλλονται.

Ανάμεσα στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που αναβάλλονται είναι η παράσταση: «Στα Όνειρα των Ποιητών», από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στον Αρχαιολογικό Χώρο Δίου- Ιερό της Δήμητρας, στις 22 Αυγούστου.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα οριστεί η νέα ημερομηνία για την πραγματοποίησή τους. Οι προκρατήσεις που έχουν γίνει μέσω της ιστοσελίδας  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr θα ισχύσουν και για τις νέες ημερομηνίες, όταν οριστούν.

Λυπούμεθα για την αναστάτωση, αλλά προφανώς προτεραιότητά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Επισημαίνεται ότι σε όλες τις εκδηλώσεις του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και απαιτείται η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Μουσική παράσταση βασισμένη στην ποίηση του Κωστή Παλαμά και άλλων ελλήνων και ξένων ποιητών

Η προσωπική διαδρομή της μουσικού Φένιας Χρήστου και η συνάντησή της με την ποίηση καταλήγουν σε μια νέα μουσικοποιητική παράσταση. Ένας κύκλος μελοποιήσεων και πρωτότυπων συνθέσεων εναλλάσσεται με δραματοποιημένες αναγνώσεις ποιημάτων σε μια παράσταση με χαρακτήρα δροσερό, ερωτικό, νεανικό και στιγμές-στιγμές σατιρικό ως προς τον έρωτα και τα όσα προκαλεί σε εμάς τους ανθρώπους. Την δραματοποίηση και την επιλογή των συνδετικών κειμένων επιμελείται ο συγγραφέας-μεταφραστής Κώστας Κουτσουρέλης ενώ το μυσταγωγικό σκηνικό ολοκληρώνουν οι φωτισμοί του Αλέξανδρου Πολιτάκη. Το έργο του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά αποτελεί τον κύριο ποιητικό κορμό έμπνευσης της μουσικού, που πλαισιώνεται από συμπληρωματικό υλικό ελλήνων και ξένων ποιητών, νεότερων και σύγχρονων. Ερμηνεύουν δύο ηθοποιοί και τρεις μουσικοί επί σκηνής.

Συντελεστές:

Σύλληψη-Σύνθεση-Μουσική διδασκαλία: Φένια Χρήστου
Δραματοποίηση-Επιλογή συνδετικών κειμένων: Κώστας Κουτσουρέλης
Φωτιστικός σχεδιασμός: Aλέξανδρος Πολιτάκης
Ηθοποιοί: Σπυρίδων Ξένος, Χρήστος Τζιώτας
Μουσικοί: Φένια Χρήστου (πιάνο, τραγούδι), Στέλλα Τέμπρελη (βιολοντσέλο), Σάκης Λάιος (κρουστά, πνευστά, πλήκτρα)

Στις 22 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο Δίου-Ιερό της Δήμητρας στις 21.00