Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 03.08.2020 | Εικαστικά

Inspire Project 2020 Open Call

Μετά την έναρξη της έκθεσης του εργαστηρίου Inspire Project 2020 με τίτλο «Αρχεία Ονείρου» υπό την καθοδήγηση της προσκεκλημένης καλλιτέχνιδας Μαίρης Ζυγούρη, το MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και το Inspire Project προσκαλούν καλλιτέχνες που έχουν στο ενεργητικό τους εργασίες που έχουν παραχθεί στο πλαίσιο εργαστηρίου ή residency να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στην ανοιχτή […]

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Μετά την έναρξη της έκθεσης του εργαστηρίου Inspire Project 2020 με τίτλο «Αρχεία Ονείρου» υπό την καθοδήγηση της προσκεκλημένης καλλιτέχνιδας Μαίρης Ζυγούρη, το MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και το Inspire Project προσκαλούν καλλιτέχνες που έχουν στο ενεργητικό τους εργασίες που έχουν παραχθεί στο πλαίσιο εργαστηρίου ή residency να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στην ανοιχτή διαδικασία για την απονομή του Βραβείου Inspire 2020.

Το Inspire Project, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012, λειτουργεί ως πλατφόρμα προώθησης και υποστήριξης της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από δύο βασικούς άξονες δράσης: α) τη διοργάνωση εργαστηρίων που εμψυχώνονται από διακεκριμένους καλλιτέχνες και απευθύνονται σε νέους συναδέλφους τους με στόχο την παραγωγή νέων έργων μέσα από συμμετοχικές, εργαστηριακές εκπαιδευτικές διαδικασίες και β) την ανάδειξη καλλιτεχνικών έργων/συνόλων που έχουν προκύψει στο πλαίσιο άλλων εργαστηρίων ή προγραμμάτων residency μέσα από τον θεσμό του Βραβείου Inspire.

To Βραβείο Inspire απονέμεται σε εικαστικό, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εθνικότητας, για εργασία που έχει ήδη παραχθεί στο πλαίσιο εργαστηρίου ή residency ανά τον κόσμο και διακρίνεται για τη σύλληψη, την πρωτοτυπία, τον προβληματισμό και την συνάφειά της με τον χώρο στον οποίο έχει παρουσιαστεί και με τον οποίο δυνητικά συνδιαλέγεται. Το Βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020 σε ειδική εκδήλωση.

To Inspire Project συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 10η Σεπτεμβρίου 2020 (20:00).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής εδώ