Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 27.07.2020 | Εικαστικά

Ο Olafur Eliasson κινητοποιεί τα παιδιά για την κλιματική αλλαγή

Με την ψηφιακή εφαρμογή Earth Speakr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Το Earth Speakr, το ψηφιακό έργο τέχνης του Olafur Eliasson, δημιουργήθηκε στο στούντιο του διάσημου καλλιτέχνη με την υποστήριξη μιας ομάδας παιδιών, ερευνητών και συνεργατών. Προωθεί τη συνεργασία και τον προβληματισμό μεταξύ ανθρώπων όλων των ηλικιών σχετικά με την αλλαγή του κλίματος  και το μέλλον του πλανήτη. Περιλαμβάνει μια εφαρμογή για iOS και Android και μια διαδραστική ιστοσελίδα (www.earthspeakr.art) σε 25 γλώσσες και στα ελληνικά.

Για τους επόμενους έξι μήνες, όλοι θα μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή του Earth Speakr και να δώσουν φωνή στον πλανήτη  ζωντανεύοντας τα στοιχεία του περιβάλλοντος και χρησιμοποιώντας με έξυπνο τρόπο τη διαδραστική τεχνολογία. Τα παιδιά και οι νέοι κάτω των δεκαοκτώ ετών θα μπορούν να συμμετέχουν δίνοντας φωνή σε διάφορα στοιχεία -όπως ένα δέντρο, μια μπανανόφλουδα, τον ουρανό ή τον δρόμο- και να εκφράσουν τη γνώμη τους για το μέλλον του πλανήτη μας. Τα μηνύματα των παιδιών θα αναρτώνται στον ιστότοπο του έργου και θα βιώνονται στην εφαρμογή του μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality). Παιδιά και ενήλικες μπορούν να συμμετάσχουν!

Με τη βοήθεια των αναλυτικών εργαλείων που βρίσκονται στον ιστότοπο του Earth Speakr (https://earthspeakr.art/el/lavete-drasi), μπορεί κανείς να δημιουργήσει από κοινού με τα παιδιά συναρπαστικές δραστηριότητες
που θα τους επιτρέψουν να εξερευνήσουν το καλλιτεχνικό έργο.

Για να παρακολουθήσετε μια περιγραφή του πρότζεκτ από τον Olafur Eliasson, πατήστε εδώ.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Ο δανικής και ισλανδικής καταγωγής καλλιτέχνης Olafur Eliasson (γενν. 1967) ασχολείται με τη γλυπτική, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο, τις εγκαταστάσεις και τα ψηφιακά μέσα. Το στούντιό του εδρεύει στο Βερολίνο.
www.olafureliasson.net

Μάθετε περισσότερα για την εφαρμογή εδώ.

Το Earth Speakr χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας με αφορμή τη Γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020 και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institute.