Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1829.

Δημοσιεύτηκε: 27.07.2020 | Μουσεία

Πάμε ψηφιακή βόλτα στα Μουσεία μας

Βλέπουμε, με άνεση, τις συλλογές των Μουσείων. Η τεχνολογία μας επιτρέπει να θαυμάσουμε κορυφαία μνημεία και έργα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθούμε τις αίθουσες των μουσείων. Βλέπουμε τα μοναδικά τους εκθέματα, χωρίς βιασύνη και συνωστισμό. Διαδικτυακές εφαρμογές περιήγησης στα Αρχαιολογικά Μουσεία Tα παρακάτω Μουσεία διαθέτουν διαδικτυακές εφαρμογές περιήγησης στις συλλογές αλλά […]

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Βλέπουμε, με άνεση, τις συλλογές των Μουσείων. Η τεχνολογία μας επιτρέπει να θαυμάσουμε κορυφαία μνημεία και έργα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθούμε τις αίθουσες των μουσείων. Βλέπουμε τα μοναδικά τους εκθέματα, χωρίς βιασύνη και συνωστισμό.

Διαδικτυακές εφαρμογές περιήγησης στα Αρχαιολογικά Μουσεία

Tα παρακάτω Μουσεία διαθέτουν διαδικτυακές εφαρμογές περιήγησης στις συλλογές αλλά και στους χώρους των εκθέσεών τους:

Α. Αρχαιολογικά Μουσεία του ΥΠΠΟΑ:

* Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
* Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
* Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
* Λευκός Πύργος
* Νομισματικό Μουσείο
* Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
* Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
* Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
*Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου-Επιλεγμένα εκθέματα 
* Μουσείο Ασιατικής Τέχνης
* Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων
* Αρχαιολογικό Μουσείο ​Ηγουμενίτσας
* Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας

Β. Εποπτευόμενα Μουσεία από το ΥΠΠΟΑ

1.Μουσείο Ακρόπολης:
Εικονική Περιήγηση της Ακρόπολης. Αποτελείται από εικόνες και πανοράματα υψηλής ανάλυσης, καθώς και από λεπτομερείς φωτογραφικές απεικονίσεις επιλεγμένων εξωτερικών όψεων των αρχαίων τειχών που περιβάλλουν το βράχο. Κάθε άποψη συνοδεύεται από περιγραφικά στοιχεία σχετικά με τα μνημεία και επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να πλοηγηθούν στην εφαρμογή είτε διαδικτυακά, είτε μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

2. Το Μουσείο Μπενάκη, παραμένει ανοικτό στις οθόνες σας. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΣΑΣ λειτουργούν εικονικές περιηγήσεις, σε όλες τις αίθουσες. Παρουσιάζονται, επίσης, εκατοντάδες έργα τέχνης με ηχητική ξενάγηση σε έξι γλώσσες:
– Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού
– Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης
– Μουσείο Μπενάκη / Πινακοθήκη Γκίκα
– Μουσείο Μπενάκη / Εργαστήριο Γιάννη Παππά

3. Εθνική Πινακοθήκη
Μόνιμη συλλογή ζωγραφικής
Μόνιμη συλλογή γλυπτικής
Ψηφιακές παρουσιάσεις

4.Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Το κοινό μπορεί να περιηγηθεί σε όλη τη συλλογή του ΕΜΣΤ από την ιστοσελίδα του Μουσείου, η οποία διαρκώς εμπλουτίζεται με νέες πληροφορίες. Επιπλέον, το ΕΜΣΤ διαθέτει δύο εφαρμογές, το EMST App και το Smartify, τις οποίες το κοινό μπορεί να ‘’κατεβάσει’’ και να περιηγηθεί στα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση της Μόνιμης Συλλογής του. Από το EMST App, τον ακουστικό οδηγό του Μουσείου, το κοινό μπορεί όχι μόνο να διαβάσει αλλά και να ακούσει περισσότερες πληροφορίες για επιλεγμένα έργα της συλλογής του ΕΜΣΤ ενώ μέσα από το Smartify μπορεί να βρει πληροφορίες αλλά και να δημιουργήσει τη “δική του προσωπική συλλογή”.