Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Αλέκος Φασιανός “Όρνιθες Αριστοφάνη”

Δημοσιεύτηκε: 20.07.2020 | Εικαστικά

Οι “Όρνιθες” εμπνέουν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο

Σάββατο 1 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Δίου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Με ένα… «σμήνος» έργων, ομογενείς καλλιτέχνες καταφθάνουν στην σκιά του Ολύμπου. Περισσότεροι από 28 εικαστικοί από όλα τα μέρη του κόσμου, και στο πλάι να τους υποδέχονται ως «πρωτοκορυφαίοι» ο Φασιανός, ο Σταθόπουλος, ο Άγγελος (Παναγιώτου), ο Μετζικώφ αλλά και ο σκηνογράφος της φετινής καλοκαιρινής παραγωγής του Κ.Θ.Β.Ε. «Όρνιθες» Κέννυ ΜακΛέλλαν.

Ο Αριστοφανικός λόγος ενέπνευσε τη Λίζα Σωτίλη απ’ το Μιλάνο, τον Φίλιππο Τσιάρα από τη Νέα Υόρκη, τη Μαρίνα Βαμβακά απ’ τις Βρυξέλλες, τον Γιώργο Νάσσο από τη Γερμανία, τη Λυδία Λεβεντέρης από το Μπουένος Άιρες, την Άλκηστη Αθανασιάδου από το Μεξικό, την Άντρεα και τον Στέλιο Παπαγεωργίου από τη Βουδαπέστη, την Νίνα Ιωαννίδη από το Κρασνοντάρ της Ρωσίας, την Άνθια Λοίζου από τη Βιέννη, τον Στυλιανό Παπαδόπουλο από το Λος Άντζελες, την Κατερίνα Χρηστίδη από το Παρίσι, τον Στέλιο Καραμανώλη από το Βερολίνο, την Φλώρα Κάβουρα από το Κάϊρο της Αιγύπτου, την Ρένα Φίλη και την Περσεφόνη Μύρτσου απ’ την Κωνσταντινούπολη, τον Γιάννη Βελλή απ’ την Ολλανδία  να φτιάξουν με  πινέλα και φωτογραφικές μηχανές τη δική τους «Νεφελοκοκκυγία».

Η έκθεση περιοδεύει με την παράσταση “Όρνιθες” του ΚΘΒΕ. Το Σάββατο 1η Αυγούστου τα έργα παρουσιάζονται στην είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου Δίου.

Ιδέα- επιμέλεια- εκτέλεση παραγωγής έκθεσης: Χρύσα Σάμου

Δείτε περισσότερα εδώ

Άγγελος Παναγιώτου “Ξημέρωμα στο σύμπαν”

Γιάννης Μετζικώφ “Οι θεατρίνοι”

Γιώργος Σταθόπουλος “Όρνιθες”