Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Γεώργιος Βράνος

Δημοσιεύτηκε: 19.07.2020 | Πολιτισμός

Η Κ.Ο.Θ. στα Αρχαία Στάγειρα

Στα Αρχαία Στάγειρα Χαλκιδικής στις 28 Αυγούστου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναπροσαρμόζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τη Παρασκευή 28 Αυγούστου, εκδήλωση: Η Κ.Ο.Θ. στα Αρχαία Στάγειρα. Στο προσεχές διάστημα θα οριστεί η νέα ημερομηνία για την πραγματοποίησή τους.

Οι προκρατήσεις που έχουν γίνει μέσω της ιστοσελίδας  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr θα ισχύσουν και για τις νέες ημερομηνίες, όταν οριστούν.

Λυπούμεθα για την αναστάτωση, αλλά προφανώς προτεραιότητά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Επισημαίνεται ότι σε όλες τις εκδηλώσεις του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και απαιτείται η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αριστοτέλη, τα Αρχαία Στάγειρα, σύνολο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Θ. παρουσιάζει τη γοητευτική ‘Σερενάτα για πνευστά σε ρε ελάσσονα, έργο 44, Β.77’ του Αντονίν Ντβόραζκ, ενώ τα τσέλα της Κ.Ο.Θ. παίρνουν τη σκυτάλη με έργα Μπαχ, Σοστακόβιτς, Κουτσούρα και άλλων συνθετών. Διευθύνει ο Γιώργος Βράνος.

Σύνολο τσέλων και ξύλινων πνευστών της ΚΟΘ
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Βράνος

Έργα A. Dvorak, J. Pachelbel, J.S. Bach, J. Klein, G. Faure, Π. Κουτσούρα, G. Sviridov, D. Shostakovich

Στις 28 Αυγούστου στα Αρχαία Στάγειρα Χαλκιδικής στις 21.00