Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Ενετικό Φρούριο Ζακύνθου

Δημοσιεύτηκε: 27.07.2020 | Εκδήλωση

Γκαλά Μονωδών της ΕΛΣ στο Ενετικό Φρούριο Ζακύνθου

Στις 29 Αυγούστου στις 19.30

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάλλεται η εκδήλωση:  «Γκαλά Μονωδών», από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Ενετικό Φρούριο Ζακύνθου , στις 29 Αυγούστου.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα οριστεί η νέα ημερομηνία για την πραγματοποίησή τους. Οι προκρατήσεις που έχουν γίνει μέσω της ιστοσελίδας  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr θα ισχύσουν και για τις νέες ημερομηνίες, όταν οριστούν.

Λυπούμεθα για την αναστάτωση, αλλά προφανώς προτεραιότητά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Επισημαίνεται ότι σε όλες τις εκδηλώσεις του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και απαιτείται η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Εννέα διακεκριμένοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετέχουν σε μια σειρά μοναδικών γκαλά με περίφημες άριες από όπερες και οπερέτες, καθώς και κλασικές καντάτες, τα οποία αντλούν την θεματολογία τους από την αρχαιοελληνική μυθολογία και την ελληνική λογοτεχνία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των: Μότσαρτ, Ροσσίνι, Στραβίνσκι, Στράους, Πέρσελ, Γκλουκ, Όφενμπαχ, Ραμώ, Πουλένκ, Μασνέ, Γκουνό, Κερουμπίνι, Μπερλιόζ και Καρρέρ.

Βασιλική Καραγιάννη, Άρτεμις Μπόγρη, Γιάννης Χριστόπουλος, Διονύσης Σούρμπης
Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

Στις 29 Αυγούστου στο Ενετικό Φρούριο Ζακύνθου στις 19.30