Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης

Δημοσιεύτηκε: 27.07.2020 | Εκδήλωση

2ο Beyond the Borders Music Festival από το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης

Στις 10 Σεπτεμβρίου στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι οι προγραμματισμένες δράσεις του 2ου Beyond the Borders Music Festival αναβάλλονται λόγω της επιβαρυμένης υγειονομικά κατάστασης. 

Λυπούμεθα για την αναβολή 

Το BBMF είναι το μουσικό φεστιβάλ που θέλει να αναδείξει τη σχέση της μουσικής παράδοσης της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου με τη σύγχρονη μουσική έκφραση και δημιουργία. Το φετινό BBMF όμως προσαρμόζεται στις συνθήκες που επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας από τον Κορωνοϊό και αλλάζει ημερομηνίες και χώρο . Θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στον ανοιχτό προαύλιο χώρο του μουσείου και τα μουσικά σχήματα που έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν αποτελούνται από Έλληνες μουσικούς αλλά και ξένους που ζουν στην Ελλάδα, θέλοντας με τον τρόπο αυτόν να ενισχύσει την εγχώρια μουσική σκηνή στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Πρόκειται για σχήματα που με τη μουσική τους συνδυάζουν στοιχεία της παράδοσης και της νεωτερικότητας, του λαϊκού και του λόγιου αυτοσχεδιασμού.

Πρόγραμμα:

Το σεπτέτο του Γιώργου Βεντουρή
Με τους Στρατή Ψαραδέλλη πολίτικη λύρα, Λεωνίδα Σαραντόπουλο φλάουτο, Μάρθα Μαυροειδή λάφτα, Γιάννη Παπαδόπουλο πλήκτρα, Βαγγέλη Καρύπη κρουστά, Δημήτρη Κλωνή ντραμς και Γιώργο Βεντουρή κοντραμπάσο. Επτά δεξιοτέχνες από διαφορετικούς μουσικούς χώρους σε ένα δεμένο εκφραστικό σύνολο.

Στις 10 Σεπτεμβρίου στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης στις 21.00