Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Αρχαιολογικός χώρος Βραυρώνας

Δημοσιεύτηκε: 27.05.2020 | Εκδήλωση

Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ & Συναυλία αρχαίας ελληνικής μουσικής με το σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ στον αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνας

Στις 19 Ιουλίου στις 19.30

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Κρατήσεις εδώ

Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της αποστολής

Συμμετέχουν 30 μέλη της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ
Διευθύντρια χορωδίας: Κωνσταντίνα Πιτσιάκου

Η ενατένιση του παρελθόντος συχνά μας βοηθά να προσδιορίσουμε τη θέση μας στον χώρο και στον χρόνο και να δούμε τον εαυτό μας στο παρόν. Ταυτόχρονα, όμως, μας δίνει τη δυνατότητα να αναλογιστούμε το άχρονο των σχέσεων, των αναγκών, των συναισθημάτων. Το άχρονο στη σχέση μητέρας-παιδιού, στην ανάγκη του παιδιού για ξεγνοιασιά και παιχνίδι, στη φροντίδα και την έγνοια της μητέρας προς το παιδί της. Τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ ενώνουν τις φωνές τους και με το βλέμμα τους καθάριο ατενίζουν το μέλλον.

Συναυλία αρχαίας ελληνικής μουσικής με το σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ
Ήχοι αρχαίοι – Μουσικές του σήμερα
Τραγούδι – Αφήγηση: Θεοδώρα Μπάκα
Αρχαία λύρα – Αφήγηση: Νίκος Ξανθούλης
Βιολί: Ζήσιμος Σουλκούκης
Βιολοντσέλο: Μιχάλης Πορφύρης
Επιμέλεια προγράμματος και διασκευές: Νίκος Ξανθούλης

Η αρχαία ελληνική λύρα, παρά το ότι χάθηκε για πάνω από 1.600 χρόνια, διαπέρασε ως ιδέα τόσο την ευρωπαϊκή μουσική δημιουργία όσο και τη μουσική τέχνη της Εγγύς Ανατολής. Στην παράσταση Ήχοι αρχαίοι – Μουσικές του σήμερα του συνόλου Χρυσέα Φόρμιγξ, η αρχαία λύρα αναβιώνει μέσα από τους μαγικούς ήχους των χορδών της και συνομιλεί αφενός με δύο κλασικά όργανα, ένα βιολί και ένα τσέλο, και αφετέρου με τον ελληνικό λόγο, επιμένοντας να αναζητά την αρμονία του σύμπαντος σε μουσικές αρχαίες και νεότερες.

Στον αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνας στις 19 Ιουλίου στις 19.30