Η πλατφόρμα πολιτισμού του

Δημοσιεύτηκε: 12.05.2020 | Μουσεία

Η καταστροφή της Πομπηίας ξανά στο Βρετανικό Μουσείο

Ελεύθερη ψηφιακή πρόσβαση σε μια από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις των τελευταίων ετών προσφέρει από τις 20 Μαΐου 2020 το Βρετανικό Μουσείο. Η έκθεση «Ζωή και Θάνατος στην Πομπηία και το Ερκουλάνουμ» παρουσιάστηκε το 2013 στο Βρετανικό Μουσείο. Συνέθετε την πιο ζωντανή και πλήρη εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής σχετικά με τη ζωή και τον […]

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Ελεύθερη ψηφιακή πρόσβαση σε μια από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις των τελευταίων ετών προσφέρει από τις 20 Μαΐου 2020 το Βρετανικό Μουσείο.

Η έκθεση «Ζωή και Θάνατος στην Πομπηία και το Ερκουλάνουμ» παρουσιάστηκε το 2013 στο Βρετανικό Μουσείο. Συνέθετε την πιο ζωντανή και πλήρη εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής σχετικά με τη ζωή και τον θάνατο στην καταδικασμένη πόλη της Πομπηίας. Με περισσότερα από 450 εκθέματα, πολλά από τα οποία δεν είχαν βγει ποτέ ξανά στο παρελθόν εκτός Ιταλίας, η έκθεση γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Τώρα το Μουσείο αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν το φιλμ που συνόδευε την έκθεση και προβλήθηκε στους κινηματογράφους. Πρόκειται για το φιλμ Πομπηία Live το οποίο μας μεταφέρει πίσω στο 79 μ.Χ. για να ανακαλύψουμε πως η ζωή άλλαξε σε μόλις 24 ώρες, όταν αυτές οι δύο πόλεις στον κόλπο της Νάπολης, στη Νότια Ιταλία, θάφτηκαν από μια καταστροφική έκρηξη του Βεζούβιου. Συντηρημένες κάτω από τέφρα, οι πόλιες βρισκόταν θαμμένες για πάνω από 1.600 χρόνια, η ανακάλυψή τους παρέχει μια απαράμιλλη ματιά στην καθημερινή ζωή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Από τον πολυσύχναστο δρόμο μέχρι τους οικείους χώρους ενός ρωμαϊκού σπιτιού, αυτή η μεγάλη έκθεση φέρνει ξανά στην καρδιά της ζωής των ανθρώπων στην Πομπηία και στο Ηρακουλάνιο.

Δείτε το φιλμ Πομπηία Live εδώ